Banksy kūrinys aukcione parduotas už 7,6 mln. svarų | Diena.lt

BANKSY KŪRINYS AUKCIONE PARDUOTAS UŽ 7,6 MLN. SVARŲ

Banksy kūrinys „Parodyk man Monet“ (Show Me the Monet) – žaisminga garsaus impresionizmo paveikslo interpretacija – trečiadienį aukcione buvo parduotas už 7,6 mln. svarų (8,4 mln. eurų), ir tai antra didžiausia suma, sumokėta už šio britų gatvės menininko darbus.

Kūrinį „Sotheby’s“ aukcione Londone įsigijo anoniminis pirkėjas, sumokėjęs daugiau nei pradinė 5 mln. svarų kaina.

Šiame 2005 metų darbe Banksy prie Claude'o Monet vandens lelijų tvenkinio atvaizdo pripiešė pamestų parduotuvės vežimėlių ir oranžinį eismo kūgį.

„Sotheby’s“ šiuolaikinio meno Europos padalinio vadovas Alexas Branczikas sakė, kad šis darbas yra vienas geriausių ir garsiausių aukcionams pateiktų Banksy kūrinių.

Banksy, kurio tikrasis vardas oficialiai niekada nebuvo patvirtintas, savo karjerą pradėjo nuo grafičių Bristolyje Anglijoje ir tapo vienu garsiausių pasaulio menininkų.

Banksy darbas „Deleguotasis parlamentas“ (Devolved Parliament) pernai „Sotheby’s“ aukcione Londone buvo parduotas už 9,9 mln. svarų (10,9 mln. eurų).

Anksčiau šį mėnesį jo grafičių stiliumi atliktą kūrinį „Forgive Us Our Trespassing” „Sotheby’s“ Honkonge pardavė už 8,3 mln. dolerių (7 mln. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS