Berniukas surado merginas, parašiusias laišką butelyje | Diena.lt

BERNIUKAS SURADO MERGINAS, PARAŠIUSIAS LAIŠKĄ BUTELYJE

Devynerių metų berniukas Airijoje surado laišką butelyje, kuris prieš aštuonerius metus buvo išmestas Kanadoje, ir net sugebėjo surasti dvi jo siuntėjas.

Charlene Dalpe (Čarlin Dalp) ir Claudia Garneau (Klaudija Garno) iš Monrealio buvo 12 metų, kai 2004-aisiais atostogaudamos Gaspezyje, Kvebeko Grand Valio dalyje, įdėjo laišką į butelį ir išmetė jį į jūrą.

Praėjusį ketvirtadienį laišką su 2004 metų birželio 4-osios data žaliame plastikiniame 2 l talpos butelyje surado Oisinas Millea (Oisinas Milėja) - paplūdimyje prie pat savo namų mažame žvejų kaimelyje Pasidž Iste pietrytinėje Airijos pakrantėje.

Prieš tai kelias dienas Airijos krantus talžė didelės bangos ir stiprūs vėjai.

„Buvo išmesta daug ko. Maniau, kad tame butelyje tiesiog etiketė, bet kai pamačiau, kad ji sutvirtinta plaukų raišteliu, jį atidariau“, - antradienį AFP pasakojo Oisinas.

Butelyje buvo puikiausiai išsilaikęs raštelis.

„Negalėjau suprasti nė žodžio, nes viskas buvo prancūziškai, bet pamačiau datą ir elektroninio pašto adresą“, - paaiškino jis.

„Nubėgau namo ir mama padėjo man internete jį išversti“, - pridūrė Oisinas, kuris butelį pajūryje rado žaisdamas su draugais.

Butelis nukeliavo per visą Atlanto vandenyną iki Šuro žiočių Airijoje.

Mergaitės savo pavardžių raštelyje nenurodė, o elektroninio pašto adresas nebeveikė.

Per spaudos, televizijos ir socialinės žiniasklaidos kampaniją abiejose Atlanto pusėse merginos, kurioms dabar - po 20, antradienį buvo surastos Monrealyje.

Charlene ir Claudia susisiekė su Oisinu per „Skype“ ir berniukas parodė joms prieš aštuonerius metus butelyje išsiųstą laišką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS