Britų grupė „Massive Attack“ pranešė apie gitaristo mirtį | Diena.lt

BRITŲ GRUPĖ „MASSIVE ATTACK“ PRANEŠĖ APIE GITARISTO MIRTĮ

  • 0

Britų grupė „Massive Attack“ antradienį paskelbė, kad po kovos su plaučių vėžiu mirė jos gitaristas Angelo Bruschini (Andželo Bruskinis).

10-ojo dešimtmečio hitais „Teardrop“ ir „Unfinished Sympathy“ išgarsėjusi trip-hop grupė socialiniame tinkle „Instagram“ parašė, kad juos sukrėtė A. Bruschini mirtis.

Oficialioje grupės paskyroje socialiniame tinkle „X“ rašoma: „RIP (ilsėkis ramybėje) Angelo.“

„Ypatingai puikus ir ekscentriškas talentas. Neįmanoma kiekybiškai įvertinti tavo indėlio į „Massive Attack“ kanoną. Kaip mums pasisekė, kad galėjome dalytis tokiu gyvenimu kartu“, – priduriama įraše.

Liepos mėnesį A. Bruschini socialiniame tinkle „Facebook“ rašė, kad jam buvo diagnozuotas plaučių vėžys ir kad keli specialistai palinkėjo jam sėkmės kovojant su šia liga.

„Turėjau puikų gyvenimą, daug kartų mačiau pasaulį, sutikau daug nuostabių žmonių, bet durys užsidaro, manau, kad parašysiu knygą“, – pridūrė jis.

Grupė „Massive Attack“ susikūrė devintojo XX amžiaus dešimtmečio pabaigoje pietvakarių Anglijos mieste Bristolyje.

1998 metais išleistas albumas „Mezzanine“ su daina „Teardrop“ ir 2003 metais išleistas albumas „100th Window“ Jungtinės Karalystės topuose pelnė dvi pirmąsias vietas.

Ši grupė pelnė daugybę apdovanojimų, įskaitant „Brit Award“ ir specialų Ivoro Novello (Aivoro Novelo) prizą už išskirtinį indėlį į britų muziką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS