D. Virbilaitė tapo specialiąja korespondente Ankaroje | Diena.lt

D. VIRBILAITĖ TAPO SPECIALIĄJA KORESPONDENTE ANKAROJE

Dainininkė, LNK realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusi Donata Virbilaitė, šiuo metu gyvenanti Turkijos sostinėje Ankaroje, atsidūrė karštų įvykių sūkuryje. Merginai net teko bėgti nuo policijos paleistų ašarinių dujų ir dėl neramumų atšaukti savo koncertus.

Apie Turkijoje susiklosčiusią situaciją dainininkė jau kelis kartus pasakojo „Info TV“ kanalo „Info diena“ žiūrovams tiesioginio teletilto metu.

„Draugai juokais mane praminė specialiąja korespondente Ankaroje“, - šypsosi Donata.

„Info dienos“ žinių tarnybos vadovė Inga Larionovaitė sako, kad laidos redaktoriai nuolat ieško įvykių liudininkais tapusių lietuvių, kurie gyvena neramiausiose pasaulio vietose.

„Iš Turkijos jungėmės su lietuviais, gyvenančiais Stambule, o situaciją Ankaroje labai vaizdžiai nupiešė Donata Virbilaitė. Ketiname ir toliau palaikyti su ja ryšį, nes įvykiai Turkijoje domina mūsų žiūrovus“,- pabrėžė I. Larionovaitė.

Pastaruoju metu neramumai Turkijoje kilo žmonėms protestuojant prieš dabartinio ministro pirmininko Recepo Tayyipo Erdogano vykdomą politiką bei reikalaujant Vyriausybės atstatydinimo.

„Geriau būtų lietuviams iš Ankaros papasakoti kažką gražaus, o ne apie tai, kaip bėgi nuo policijos dujų atakų, - sako Donata.  – Norėjau su „Info dienos“ studija per „Skype“ jungtis iš centro, bet gatvėse labai ribojamas internetas – kad žmonės turėtų kuo mažiau susisiekimo galimybių. Rengti reportažą su kamera būtų pavojinga – iš pažįstamų žurnalistų esu girdėjusi, kad jų kolegų nemažai sėdi kalėjimuose“.

Donata – visa širdimi už žmones, kurie išeina į gatves, kad apgintų savo laisvę.

„Aišku, kad aš su žmonėmis! Net kalbos nėra! Kiekvieną kartą skaitant ministro pirmininko pasisakymus, sukyla pyktis - kaip šitaip galima elgtis su savo tautos žmonėmis, vadinti juos vandalais ir teroristais vien dėl to, kad jie su vėliava lauke bando apginti savo laisvą žodį“, - sako D. Virbilaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bet

ką tik grįžau iš Turkijos, bent jau kurortuose - ramu, tik keliuose daugiabučių balkonuose plevėsuoja vėliavos. Vietiniai tvirtina, kad į politiką nesikiša. Jiems svarbiausia kad tik būtų turistų :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS