Dailininkė B. Žilytė-Steponavičienė mini 90-ąjį jubiliejų | Diena.lt

DAILININKĖ B. ŽILYTĖ-STEPONAVIČIENĖ MINI 90-ĄJĮ JUBILIEJŲ

  • 0

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas sveikina dailininkę, knygų iliustruotoją, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatę, Vilniaus dailės akademijos garbės profesorę Birutę Žilytę-Steponavičienę su 90-uoju jubiliejumi.

„Išskirtiniais dailės kūriniais ir knygos menu atvėrėte pasaulio grožį ir paslaptį, amžinas mitų ir pasakų tiesas kelioms Lietuvos vaikų ir suaugusiųjų kartoms. Sudėtingu istoriniu metu padėjote atgaivinti tikrovės stebuklingumo pojūtį, lietuvių dailėje įtvirtinti naują mąstymą ir plastinę raišką. Linkiu, kad Jus visuomet lydėtų šviesiausi kūrybos ir gyvenimo stebuklai“, – sako ministras M. Kvietkauskas.

Birutė Janina Grasilda Žilytė-Steponavičienė 1930 m. birželio 2 d. gimė Nainiškiuose, Panevėžio rajone. Mokėsi Miežiškių pradinėje mokykloje, Panevėžio mergaičių ir suaugusiųjų gimnazijose. 1956 m. baigė Valstybinį dailės institutą (dabar - Vilniaus dailės akademija).

1963-1987 m. dirbo M. K. Čiurlionio meno mokykloje dėstytoja. Nuo 1956 m. dirba kūrybinį darbą (knygų iliustravimas, grafika, sieninė tapyba). Buvo ilgametė „Genio“ žurnalo iliustruotoja. Už knygų vaikams iliustracijas apdovanota Lietuvos ir tarptautinėmis premijomis.

Sukūrė gausybę grafikos kūrinių, iliustravo knygų vaikams, už kuriuos pelnė daug tarptautinių apdovanojimų. Sukūrė sienų tapybos kompozicijų.

GALERIJA

  • Dailininkė B. Žilytė-Steponavičienė mini 90-ąjį jubiliejų
M. Ambrazo / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS