Dalai Lamos gimtadieniui – knygos pristatymas ir žurnalisto G. Kajėno pokalbis su leidėju | Diena.lt

DALAI LAMOS GIMTADIENIUI – KNYGOS PRISTATYMAS IR ŽURNALISTO G. KAJĖNO POKALBIS SU LEIDĖJU

Ketvirtadienį, liepos 4 d., 18 val. Lukiškių aikštėje veikiančioje Vasaros skaitykloje „Vilnius skaito“ vyks įdomus pokalbis „Įkvepianti istorija apie vieną garsiausių mūsų laikų asmenybių – Dalai Lama XIV“. Liepos 6 dieną Tibeto dvasiniam lyderiui Dalai Lamai sukaks 89-eri.

Jį sveikinę yra tokios asmenybės kaip JAV prezidentas George’as W. Bushas, Nancy Pelosi ir Mahatmos Gandžio anūkė Ela, šiemet videoformatu sveikins ir Lietuva. Manome, kad dar vienas būdas paminėti artėjantį gimtadienį yra pokalbis apie šią išskirtinę asmenybę, ne kartą lankiusį Lietuvą.

Renginyje kalbėsis kultūros žurnalistas, eseistas Gediminas Kajėnas ir Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos vyriausiasis redaktorius, vertėjas Saulius Repečka. Bus pristatoma knyga „Jo Šventenybė XIV Dalai Lama“, panašiu metu pasirodžiusi anglų, olandų, rusų, vokiečių, italų, estų, čekų, slovakų, prancūzų ir kitomis kalbomis. Pagaliau ją turime išverstą ir į lietuvių kalbą.

Lietuviškai pasirodžiusi Dalai Lamos biografija (išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla) – autentiškas liudijimas apie vieno iškiliausių pasaulio dvasinių lyderių gyvenimą. Knygos autorius Tenzinas Geičė Tetongas keturis dešimtmečius buvo artimas Dalai Lamos pagalbininkas, šeimos draugas, asmeninis sekretorius.

Knygoje rasite ne tik spalvingą Jo Šventenybės Dalai Lamos portretą, sudėliotą iš artimiausių žmonių pasakojimų, bet ir pačių tibetiečių prisiminimus apie neramumų kupiną Tibeto istoriją, žinių apie turtingą šalies kultūrą ir svarbiausius budizmo mokymo principus. Leidinys gausiai iliustruotas unikaliomis nuotraukomis.

Tibetiečiai tiki, kad Dalai Lama – tai žmogumi atgimęs Avalokitešvara, atjautos įsikūnijimas, Sniegynų šalies globėjas. Šiandien XIV Dalai Lama yra svarbiausias politinis ir dvasinis savo šalies bei tautos simbolis. Kaip rašė tibetiečių karys Atenas: „Kiekvieno tibetiečio ryšys su Dalai Lama – gilus ir nenusakomas. Mums Dalai Lama simbolizuoja visą Tibetą... tai gyvas amžinųjų budizmo principų įsikūnijimas.“

Organizatorių nuotr.

Renginio metu bus galima įsigyti knygą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS