Per daugiau nei savaitę rezervuotas pirminis knygos apie prezidentę tiražas | Diena.lt

PER DAUGIAU NEI SAVAITĘ REZERVUOTAS PIRMINIS KNYGOS APIE PREZIDENTĘ TIRAŽAS

  • 13

Daivos Ulbinaitės knyga „Nustokim krūpčiot“ apie kadenciją baigiančią Prezidentę Dalią Grybauskaitę sukėlė didelį visuomenės susidomėjimą. Knygai dar nepasirodžius, pirminis jos 5000 egzempliorių tiražas jau rezervuotas. Šiuo metu leidykla svarso pakartotinio tiražo dydį.

Tačiau viešojoje erdvėje pasirodė ir nepagrįstų spekuliacijų dėl knygos finansavimo ir įtakos rinkimams. Šios knygos leidybos niekas finansiškai neremia. Su knygos autore leidykla pasirašė standartinę sutartį, kuri sudaroma su kiekvienu leidyklos autoriumi. 

Nuogąstavimai, kad knyga apie kadenciją baigiančią Prezidentę D. Grybauskaitę turės įtakos  Prezidento rinkimams taip pat nepagrįsti. Vos tik pasirodžius žiniai apie knygą, buvo skelbiama, kad prekyboje ji pasirodys jau po rinkimų – nuo gegužės 30 dienos.

Idėja parašyti knygą apie D. Grybauskaitę buvo svarstoma jau daugiau nei dešimtmetį. Leidyklos vadovė Lolita Varanavičienė pasakoja, kad D. Grybauskaitę rašyti tokią knygą ėmė kalbinti dar 2006 metais, kai ji ėjo Europos Sąjungos komisarės pareigas.

„Jau vėliau, per kiekvieną Vilniaus knygų mugę, kurios globėja Prezidentė buvo abi kadencijas, leidykla vis primindavo, kad norėtume išleisti knygą apie D. Grybauskaitės politikos ir gyvenimo patirtis. Prezidentė kartodavo, kad dar ne laikas, o antrai kadencijai einant į pabaigą, jau buvo sakoma, kad tokia knyga gal ir galėtų būti. Juolab, kad kai kurie svarbūs dalykai negalėjo būti viešinami jai einant pareigas, o pasibaigus kadencijai jie galėtų būti įdomūs plačiajai visuomenei“, – sako leidyklos „Tyto alba“ vadovė.

Paskutiniais kadencijos metais idėja, kad visuomenei reikėtų detaliau papasakoti, kas svarbaus valstybėje vyko 2009-2019 metais, kilo ir prezidentės komandai. Leidyklos nuomone, natūralu, kad šią knygą parašė prezidentės komandos narė – Spaudos tarnybos vadovė ir vyriausioji patarėja viešųjų ryšių ir komunikacijos klausimais Daiva Ulbinaitė. Tik žmogus, savo akimis matęs ekstremalias situacijas, lemtingus sprendimus, gali patikimai papasakoti, koks buvo tas dešimtmetis, ir atskleisti asmenybę. „Norėjome, kad knyga būtų ir apie kasdieninį prezidentės darbą, gyvenimą, o kas gali geriau pažinti asmenį, jeigu ne tas, kuris drauge perėjo ugnį ir vandenį“, – teigia L. Varanavičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Vinis

Labai laukiu knygos...vistik pirma prezidentė dėl kurios negėda. Visas pasaulis gerbia mažytę Lietuvą tik jos dėka

jOANA

GREIT NESIT TAS KNYGAS I GRUTO PARKA JUK JUS LIETUVAICIAI PARSIDAVELIAI PRISITAIKELIAI

natalija TO VI

ZASINE KIEK LAIMES VEL TURESI KA SKAITYTI JUK PER ATGIMIMA TARYBINES KNYGAS ISNAIKINO DORI LIETUVEI SEKMES BUKAGALVI IR SAVO VAIKUCIAM GALESI SKAITYTI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS