Dirigentės G. Šlekytės sėkmė Japonijoje | Diena.lt

DIRIGENTĖS G. ŠLEKYTĖS SĖKMĖ JAPONIJOJE

Rugsėjo 22 ir 24 d. dirigentė Giedrė Šlekytė Japonijoje koncertavo su „Yomiuri Nippon“ simfoniniu orkestru ir geriausiu fleitininku pasaulyje pripažintu, Berlyno filharmonijos orkestro fleitų grupės koncertmeisteriu Emmanueliu Pahudu. Į abu koncertus, vykusius Tokijo koncertų salėje „Suntory Hall“ ir Jokohamos „Minato mirai“, bilietai buvo išparduoti.

kultūros ministerija skelbia, jog pirmoje dalyje skambėjo Camille Saint-Saëns „Odelette“ ir „Romansas“ bei Cécile Chaminade „Concertino fleitai ir orkestrui D-dur“. Puikiai derėjo jautrus G. Šlekytės dirigavimas ir nuostabus Pahud tonas bei technika. Antrojoje koncerto dalyje atliktas Béla Bartók „Koncertas orkestrui“. Šlekytės interpretacija buvo turtingos ritmikos ir dinamikos, „Yomiuri Nippon“ simfoninis orkestras į lietuvių batutos meistrės dirigavimą atsakė puikiu atlikimu.

„Labai džiaugiuosi galėdama jau antrą kartą dirbti su šiuo nuostabiu orkestru. Esu taipogi sužavėta abiejų salių akustikos bei tokios šiltos ir pagarbios publikos“, – įspūdžiais dalijosi dirigentė.

G. Čepulionytės nuotr.

G. Šlekytės diriguojami koncertai buvo labai sėkmingi, publika entuziastingai palydėdavo kiekvieną kūrinį, o pabaigoje ilgomis ovacijomis kelis sykius kvietė dirigentę ir fleitininką į sceną.

1962 m. trijų Japonijos žiniasklaidos kompanijų įkurtas „Yomiuri Nippon“ simfoninis orkestras pasižymi ilga bendradarbiavimo su garsiausiais pasaulio batutos meistrais ir solistais istorija. Jo veikla įvertinta įvairiais apdovanojimais, įskaitant Japonijos kultūros reikalų departamento Bunkacho premiją.

GALERIJA

  • Dirigentės G. Šlekytės sėkmė Japonijoje
G. Čepulionytės nuotrauka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS