Drag‘o trasoje ryškiausiai švietė Tinos žvaigždė | Diena.lt

DRAG‘O TRASOJE RYŠKIAUSIAI ŠVIETĖ TINOS ŽVAIGŽDĖ

Vienas ryškesnių „Omnitel 1000 km lenktynių“ itin intensyvios ketvirtadienio programos akcentų – padidinto žiūrovų bei žiniasklaidos dėmesio susilaukiančios LNK žvaigždžių lenktynės.  Šiemet pirmą kartą šių varžytuvių istorijoje susikovė vien dailiosios lyties atstovės. LNK žvaigždžių stovyklos garbę pasišovė ginti žodžio kišenėje neieškanti, o kelyje prie vairo visuomet drąsiai besijaučianti Ieva Šimukauskienė, skardžiabalsė šokėja ir dainininkė Kristina Navickaitė (Tina), neseniai debiutavusi nauja žinių vedėja Lina Kairytė ir populiari dainininkė, o nuo rudens – ir šokėja, didžiausią vairuotojos patirtį turinti Irena Starošaitė.

Šis ketvertukas metė pirštinę „Olialia mergaitėms“ Laurynai Anusevičiūtei, Jolitai Gailevičiūtei, Nijolei Tamošiūnaitei ir Aušrai Sokolovskytei, kurios be išlygų ją pakėlė. Pramogų pasaulyje gerai pažįstamos priešininkės nei viena kitos, nei gerbėjų nestebina. Ketvirtadienio vakarą lenktynių trasoje jos pasišovė nustebinti žiūrovus. O nustebinti galėjo tik išimtinai savo meistriškumu ir gebėjimu maksimaliai susikoncentruoti klaidų neatleidžiančioje trumpoje trasoje, nes visos merginos vairavo vienodus, vienodo galingumo, „apautus“ vienodomis padangomis naujus „Volkswagen Passat BlueMotion“ automobilius. Tai ekonomiškiausias savo klasės automobilis visame pasaulyje, o jų gamintojai BlueMotion naujovėmis išgarsėjo ne tik Europoje.

Neįtikėtina, tačiau šis nemažas automobilis 100 km gali įveikti sudegindamas tik 4,4 litro degalų ir į aplinką išmesdamas tik 114 g/km CO2 100 km.  Tokiu būdu jis gali nuvažiuoti net 1 591 km 70 litrų talpos jo kuro baką užpildžius vos vieną kartą.

Lenktynių specialistų ir strategų nuomone drag‘ui vykusiai pasirinktos ir „Goodyear EfficientGrip“ padangos, kurių pirmoji partija pasirodė prieš dvejus metus ir iškart išgarsėjo kaip itin mažo pasipriešinimo riedėjimui padanga, padedanti taupyti degalus ir sukurta skiriant didžiulį dėmesį saugumui. O tai lenktynininkams – bene svarbiausi parametrai.

Lenktynių finale susikovė Tina ir oponenčių stovyklos atstovė, „Olialia“ projekto vadovė L. Anusevičiūtė, turinti septynerių metų vairuotojos patirtį. „Dievinu automobilių sportą ir adrenaliną ir vis dar negaliu atsistebėti, kad būtent man nusišypsojo laimė varžytis finale, - prieš startą sakė Lauryna. Tačiau finalinio važiavimo finišo liniją akimirka anksčiau kirto Tina - Kristina Navickaitė, kuriai iškart po varžybų įteikta didžioji taurė.

„Pergalę lėmė vairuotojos patirtis nuo 1994 metų ir daugybė išbandytų automobilių. Vairuotojos pažymėjimą gavau vos sulaukusi 16-kos ir nuo tol praktiškai nė dienos nepraleidžiu be vairo. Esu dėkinga ir savo mokytojui, ralio meistrui Vytautui Švedui, kurio pamokos Bikerniekų trasoje mane užvedė ir nuo tol į automobilių sportą žiūriu visiškai kitaip, beveik kaip į šokius“,- laikydama rankose pirmąjį lenktynininkės trofėjų po finišo kalbėjo Tina.

Lauryna irgi neašarojo laimėjusi antrąją vietą, o trečioji prizininkė, LNK žinių vedėja L. Kairytė irgi džiaugėsi pirmuoju jaunos sportininkės karjeroje trofėjumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas

kas-kas ten jos švietė??? žvaigždė? Mes aną vietą nuo vaikystės kitaip vadinam...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS