Džiazo patriarchas E. Marsalisas mirė po koronaviruso sukeltų komplikacijų | Diena.lt

DŽIAZO PATRIARCHAS E. MARSALISAS MIRĖ PO KORONAVIRUSO SUKELTŲ KOMPLIKACIJŲ

Džiazo patriarchas Ellisas Marsalisas (Elisas Marsalisas) būdamas 85 metų trečiadienį mirė po naujojo koronaviruso sukeltų komplikacijų, paskelbė jo sūnus Branfordas.

Garsusis amerikiečių pianistas ir pedagogas, kurio muzikinė karjera truko kelis dešimtmečius, yra trimitininko Wyntono Marsaliso (Vintono Marsaliso) ir saksofonininko B. Marsaliso tėvas.

„Su dideliu liūdesiu skelbiu apie savo tėvo, Elliso Marsaliso jaunesniojo, mirtį nuo koronaviruso komplikacijų“, – sakoma B. Marsaliso pareiškime jo interneto svetainėje. Pranešime priduriama, kad E. Marsalisas šeštadienį buvo paguldytas į ligoninę.

„Mano tėtis buvo didis muzikantas ir mokytojas, bet dar puikesnis tėvas, – sakė B. Marsalisas. – Jis atidavė viską, kad mes būtume geriausi, kokie tik galime būti.“

W. Marsalisas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė savo ir tėvo nuotraukų, ir parašė: „Ellisas Marsalisas, 1934–2020. Jis išėjo taip, kaip gyveno: priimdamas tikrovę.“

Naujajame Orleane – džiazo pasaulio epicentre – 1934 metų lapkritį gimęs E. Marsalisas įrašinėjo muziką su tokiais garsiais muzikantais kaip Julianas (Džulianas) ir Natas Adderley (Aderliai), Marcus Robertsas (Markas Robertsas) ir Courtney Pine'as (Kortnis Painas).

Be to, kad ugdė sūnus Wyntoną ir Branfordą, kurie tapo vienais garsiausių muzikantų pasaulyje, Ellisas buvo svarbi figūra Naujojo Orleano meno centre (NOCCA), Naujojo Orleano universitete ir Luizianos Ksavero universitete.

2018 metais E. Marsalisas pateko į Luizianos muzikos šlovės muziejų.

Niujorko Lincolno (Linkolno) scenos menų centro džiazo padalinys „Jazz at Lincoln Center“, kuriam vadovauja W. Marsalisas, paskelbė: „Su liūdesiu ir sunkia širdimi „Jazz at Lincoln Center“ taria „sudie“ Ellisui Marsalisui, vienam iš garsiausių savo laikų ir visų laikų artistų bei muzikos pedagogų.“

„Didelį Elliso poveikį muzikos [perdavos] linijai įkūnija daug muzikantų, kurių gyvenimus jis paveikė, [kuriuos] jis įkvėpė ir ugdė“, – sakoma pareiškime.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,pasaulis neTEKO DIDELIO TALENTO ir...

pasiDARE JAME LIUDNIAU...,tai TIEK TRUMPAI su LIUDESIU i TEMA.... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS