Etaloninių kostiumų centre Londone siuvyklą atidarė pirmoji moteris | Diena.lt

ETALONINIŲ KOSTIUMŲ CENTRE LONDONE SIUVYKLĄ ATIDARĖ PIRMOJI MOTERIS

„Jei vilkite kostiumą, jis turi būti geras“, – kiekvieno protokolo eksperto patarimas. Jau porą šimtų metų etaloninių kostiumų ieškoma Londono Savile gatvėje. Joje ilgus metus dominavo vyrai, bet savo siuvyklą jau atidarė pirmoji moteris.

Nors beveik 200-us metų šioje prestižinėje gatvėje dominavo vyrai, pastaruoju metu situacija greitai keičiasi. Trečiadienį savo siuvyklos duris čia atvėrė pirmoji moteris.

„Didžiuojuosi savo pasiekimu, bet šioje gatvėje mokiausi ir dirbau 20 metų. Mažiau nei prieš penkerius metus pradėjau savo verslą, kuris grįstas Savile gatvės siuvimo pagal užsakymą tradicija, tad smagu būti čia, tarsi savo dvasiniuose namuose“, – pasakojo meistrė siuvėja Kathryn Sargent.

Savo pasiekimu Kathryn džiaugiasi, tačiau nelinkusi sureikšminti. Tebūnie tai būna įkvėpimas kitoms, nes šiuo amatų besiverčiančių moterų sparčiai daugėja.

Pernai net 65 procentai Sevile gatvėje mokslus baigusių ir diplomus gavusių siuvėjų buvo moterys, nors prieš dešimt metų jos sudarydavo tik penktadalį naujokų.

Duris atvėrusi siuvykla bus viena iš nedaugelio garsiojoje gatvėje, siuvanti ir moterims.

Tiesa, už išskirtinę rankų darbo kokybę reikia ir atitinkamai sumokėti. Dviejų dalių pagal užsakymą siūtas kostiumas čia kainuoja nuo 5 200 eurų, o išsirinkus išskirtinius, retus audinius – kaina gali viršyti netgi 12 tūkstančių eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS