Etnografinių regionų raštai papuoš pašto ženklus | Diena.lt

ETNOGRAFINIŲ REGIONŲ RAŠTAI PAPUOŠ PAŠTO ŽENKLUS

  • 0

Šiemet minint etnografinių regionų metus Lietuvos paštas pašto ženkluose įamžins kiekvieno šalies regiono raštus. Šeštadienį, liepos 18 dieną, apyvartoje pasirodys iš 5 pašto ženklų sudarytas blokas „2015-ieji – etnografinių regionų metai“.

Pašto bloką sudarantys 5 pašto ženklai skirti pavaizduoti Lietuvos etnografiniuose regionuose – Aukštaitijoje, Žemaitijoje, Dzūkijoje, Suvalkijoje ir Mažojoje Lietuvoje vyravusius raštus. Pašto ženklų bloką sukūrė dailininkė Roma  Auškalnytė.

Blokas bus išleistas 50 tūkst. tiražu. Kiekvieno pašto ženklo nominalas – po 0,75 Eur.

Bloko išleidimo dieną šiuo filateliniu gaminiu apmokama korespondencija Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama proginiu pirmosios dienos datos spaudu. Kartu su pašto bloku bus išleistas pirmosios dienos vokas.

2015-iuosius LR Seimas paskelbė Etnografinių regionų metais, įvertinęs, kad viena iš svarbiausių Europos Sąjungos regioninės politikos krypčių yra regioninio, istorinio ir kultūrinio savitumo išsaugojimas bei pabrėžęs Lietuvos etnografinių regionų savitumo puoselėjimo svarbą.

Etnografinių regionų metai skatina labiau pasidomėti regionų kultūra, papročiais, istorija ir pan. Taip pat siekiama garsinti ne tik savo krašto savitumą, bet atkreipti dėmesį į kitus – Dzūkijos, Suvalkijos, Žemaitijos bei Mažosios Lietuvos – regionus.

Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25–30 pašto ženklų. Lietuvos paštas taip pat teikia kurjerių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS