Fotografai kviečia pažvelgti į juos | Diena.lt

FOTOGRAFAI KVIEČIA PAŽVELGTI Į JUOS

  • 0

Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) parodoje „Kolegos“ fotomenininkai kviečia lankytojus pažvelgti į save ir kartu paneigia populiarią patarlę „batsiuvys be batų“. Šmaikštūs, išradingi, ironiški ar stilistiškai angažuoti portretai pasakoja apie tai, kaip fotografai mato save ir savo kolegas kasdienybėje bei darbo procese, teigiama LFS pranešime.

Antradienį „Prospekto“ fotografijos galerijoje atidaromą parodą iniciavo lietuviškos fotografijos patriarchas Antanas Sutkus.

Portretas parodoje pristatomas pačiomis įvairiausiomis formomis: nuo kasdienio kolegų bendradarbiavimo ir linksmų fotografinių replikų iki autorinio kūrybinio fotoatspaudo ir savęs jame traktavimo.

Paroda susideda iš dviejų dalių. Pirmojoje autoriai kuria savo autoportretus pabrėžtinai akcentuodami savitą stilių ir fotografinės raiškos specifiką. Antrojoje regime kolegišką bendradarbiavimą ir žaismingas darbo rutinos interpretacijas.

Parodos dalyviai: Algimantas Aleksandravičius, Violeta Bubelytė, Juozas Budraitis, Ričardas Dailidė, Ramūnas Danisevičius, Rimantas Daukša, Jonas Dovydėnas, Gintas Kavoliūnas, Julius Keleras, Valerij Koreškov, Algimantas Kunčius, Aleksandras Macijauskas, Raimundas Malaiška, Algirdas Musneckis, Aleksandras Ostašenkovas, Romualdas Požerskis, Monika Požerskytė, Romualdas Rakauskas, Saulius Slavinskas, Antanas Sutkus, Vytautas Suslavičius, Remigijus Treigys, Gintaras Žilys, Saulius Žiūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS