Fotomenininkas R. Jarmalavičius: gera nuotrauka yra ne atvaizdas, o veidrodis | Diena.lt

FOTOMENININKAS R. JARMALAVIČIUS: GERA NUOTRAUKA YRA NE ATVAIZDAS, O VEIDRODIS

  • 0

Šių metų pasauliniame fotografijos konkurse „International Photography Awards“ oficialios atrankos titulais įvertintos net keturios žinomo Lietuvos fotomenininko Ričardo Jarmalavičiaus nuotraukos, iš kurių dvi pelnė specialius apdovanojimus „Honorable Mention“.

Nuo šiol R. Jarmalavičiaus kolekcijoje yra jau šešiolika šio prestižinio konkurso apdovanojimų, pelnytų nuo 2016 metų.

Autoritetingai tarptautinei komisijai šiemet buvo pateikta daugiau kaip 14 tūkst. nuotraukų iš 120 pasaulio šalių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Komisijos „Official Selection“ įvertinimų sulaukė mobiliuoju telefonu „iPhone“ darytos juodai baltos R. Jarmalavičiaus nuotraukos „Vasaros laikas“, „Greta šventės“, „Vaikystė“ ir „Viena vaikystės diena“.

Pastarosios dvi nuotraukos pelnė ir „Honorable Mention“ apdovanojimus. Jose užfiksuotos akimirkos iš šeimos kelionės po Europą 2018–2019 metais.

„Kiekvienas iš mūsų patiriame akimirkų, kurios gali kitiems žmonėms perteikti jų pačių istorijas, prisiminimus, jausmus. Nes gera nuotrauka išties yra ne atvaizdas, o veidrodis. Džiaugiuosi, kai tai pavyksta“, – pasakojo R. Jarmalavičius.

Fotografo mėgėjo R. Jarmalavičiaus kūryba yra įvertinta jau per septyniasdešimt tarptautinių apdovanojimų. Šiemet paskelbtuose mobiliosios fotografijos reitinguose „World's Top Mobile Photographer“ fotomenininkas pripažintas šeštuoju visame pasaulyje ir pirmuoju Lietuvoje.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, per 20 metų vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra pasaulinės komunikacijos grupės „Havas“ partneris Baltijos šalyse.

Daugiau R. Jarmalavičiaus nuotraukų rasite jo „Instagram“ profilyje.

GALERIJA

  • Greta šventės. Annecy, Prancūzija, 2021. iPhone 12 Pro Max
  • Viena vaikystės diena. Grand Est regionas, Prancūzija, 2019. iPhone X
  • Vaikystė. Ebro delta, Katalonija, Ispanija, 2018. iPhone X
R. Jarmalavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS