G. Žilinskas apie šventes, fotografo darbą ir tikslus | Diena.lt

G. ŽILINSKAS APIE ŠVENTES, FOTOGRAFO DARBĄ IR TIKSLUS

  • 0

Gediminas Žilinskas – „didelio kalbiro“ žmogus ir fotografas, kurio objektyvo užfiksuotos svajoja būti daugelis moteriškosios lyties atstovių.

Jo meninis žvilgsnis geba įžvelgti ir atskleisti išskirtinius, gražiausius moterų  bruožus ir pateikti taip, kad šie taptų trokštamais grožio etalonais ir aplinkinius priverstų aikčioti. „Tokia yra mano profesija ir jei žiūrovas pastebi mano pastangas – tai geriausias nuotraukos įvertinimas,“ – sako vienas garsiausių Lietuvoje mados ir komercijos fotografų.

Tačiau ką gi jis mano apie Kalėdinį laikotarpį ir Naujųjų metų sutikimo šventes? Koks darbo krūvis aplanko ir kaip šiose situacijose „sukasi“ , fotografas papasakojo labai atvirai.

– Su kokiais iššūkiais susiduriate kasdieniame darbe? Ar šventiniu laikotarpiu tenka išgyventi daugiau kuriozų nei įprastai?

– Gruodžio mėnuo yra pats darbymetis, tačiau esu puikiai suplanavęs darbus, savo laiką, tad jokie neaiškumai ar nesusipratimai nevargina. Klientų poreikiai visuomet aukšti, todėl kaip ir įprastai dirbu ir stengiuosi kruopščiai ir profesionaliai atlikti savo darbą. Kiekviename darbe, kiekvienos specialybės atstovui, tenka susidurti su iššūkiais, šventinis laikotarpis – ne išimtis. Tačiau tai ir daro fotografo profesiją tokią įdomią. Nauji žmonės, naujos užduotys, naujos patirtys – kiekviena diena skirtinga ir stebinanti.

– Neseniai teko fotografuoti Vilmos Statkuvienės odinių aksesuarų kolekciją, modeliu tapo įspūdingo grožio modelis Rasa Ciune, kaip vertinate šią patirtį?

– Ši patirtis buvo nuostabi, Rasa Ciune toks modelis, tokia moteris, su kuria norėtų dirbti visi. Ji ne tik pritrenkiančios išvaizdos, bet ir puikaus, savito charakterio. Ji pademonstravo visas savo galimybes, stengėsi ir rodė iniciatyvą. Rasai sekėsi įkūnyti personažą, įsijausti, tad galiu drąsiai teigti, jog toks darbas buvo vienas malonumas. Kitiems modeliams šių savybių dar reiktų pasimokyti ir išsiugdyti. Modeliai kaip aktoriai – naudojantis gestais, mimika, žvilgsniu vaizduoja fiktyvias
arba realias asmenybes. Visą tai labai svarbu „pagauti“ kadre.

– Ar fotografuoti žmones su aksesuarais, papildomomis detalėmis yra sunkiau?

–Dažnai tenka dirbti ir fotografuoti tokiose fotosesijose. Bet vis tik svarbiausias yra žmogus, modelis, jo kūno kalba, plastika. Atskirai daiktų, ar šiuo atveju aksesuarų, nefotografavau. Visuma – tai tikroji istorija, kurią noriu papasakoti ir parodyti savo darbais, tad turėdamas galimybę naudotis tokiomis, modelio kaip Rasa Ciune, galimybėmis pasiekiame neblogų rezultatų.

– Kokie Jūsų ateinančių metų tikslai? Ką norėtumėte palinkėti skaitytojams?

– Kiekvienais metais užsibrėžiu panašius tikslus, jų įgyvendinimo visiems ir palinkėčiau: svarbiausias dalykas – pozityvumas. Linkiu kiekvienam jo kuo daugiau gyvenime. Pozityvaus mąstymo dėka žmogus progresuoja, siekia, auga ir tobulėja. Pozityvą ir laimę atrandi tik ieškodamas. Neretai mus sustabdo įvairios negatyvios gyvenimo patirtys, todėl žmogus turi nuolatos siekti gero ir gražaus gyvenimo. Norėti daugiau, judėti į priekį turi tapti kiekvieno žmogaus siekiamybe, o gera nuotaika, viso to palydove. Tai toks būtų mano palinkėjimas ir uždaviniai – skaitytojams ir sau pačiam.

GALERIJA

  • G. Žilinskas apie šventes, fotografo darbą ir tikslus
G. Žilinsko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS