Maskvos teatro meno vadovui M. Karbauskiui leista įvažiuoti į Rusiją | Diena.lt

MASKVOS TEATRO MENO VADOVUI M. KARBAUSKIUI LEISTA ĮVAŽIUOTI Į RUSIJĄ

Įvažiuoti į Rusiją sostinės akademinio V.Majakovskio teatro meno vadovui Mindaugui Karbauskiui buvo neleista dėl jo atliktų teisės pažeidimų, bet dabar šis draudimas atšauktas, sekmadienį pranešė Rusijos Federalinė migracijos tarnyba.

„Metų laikotarpyje jis padarė du teisės pažeidimus, tarp jų migracinio pobūdžio“, - sakė spaudos tarnybos atstovas.

„Dabar jam įvažiavimas leistas, aiškinsimės“, - pareiškė FMT.

Anksčiau sekmadienį FMT spaudos sekretorė Zalina Kornilova sakė pranešė, kad M.Karbauskiui „bus leista įvažiuoti į Rusijos teritoriją su įpareigojimu pasirodyti Federalinės migracijos tarnybos Maskvos miesto valdyboje.“

Pasak jos, V.Majakovskio teatro vadovybė kreipėsi į Federalinės migracijos tarnybos vadovą K.Romodanovskį ir „pateikė atitinkamas garantijas“.

Šeštadienį Lietuvos pilietybę turinčiam M.Karbauskiui Vnukovo oro uoste pasakė, kad jam uždrausta įvažiuoti į Rusiją iki 2015 metų lapkričio 13 dienos (Federalinės migracijos tarnybos uždraudimas), pagal 26-ojo straipsnio 4-ą skyrių.

„Aš dabar esu Vnukovo (oro uoste), manęs neįleidžia į Rusiją – sako, kad nesu apmokėjęs dviejų baudų už kelių eismo taisyklių pažeidimą ir pagal įstatymą man uždrausta įvažiuoti į šalį iki 2015 metų lapkričio“, - anksčiau „Interfax“ sakė M.Karbauskis.

Režisierius pažymėjo, kad jokie raštiški nurodymai jam nebuvo pateikti. „Mane žodžiu informavo, kad aš pažeidžiau įstatymą ir neturiu teisės būti Rusijos teritorijoje“, - sakė M.Karbauskis.

Režisierius jau ilgą laiką gyvena ir dirba Maskvoje. Nuo 2011 metų gegužės jis yra Maskvos akademinio V.Majakovskio teatro meno vadovas.

Rusijos Federalinės saugumo tarnybos pasienio tarnyboje paaiškino, kad analogiškais atvejais tarnybos pareigūnai yra tik atitinkamuose federaliniuose organuose priimtų sprendimų vykdytojai.

„Konkrečiai ši situacija, iš visko sprendžiant, yra susijusi su mokesčių arba migracijos tarnybų pretenzijomis“, - sakė „Interfax“ pašnekovas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aaaa

nematau kuo piktintis, jei pažeidė kažką, tai ir neįleido. Visi žmonės turi būti lygūs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS