Ispanijoje išdalyti „riebiausios“ pasaulyje loterijos prizai | Diena.lt

ISPANIJOJE IŠDALYTI „RIEBIAUSIOS“ PASAULYJE LOTERIJOS PRIZAI

Ispanijoje paaiškėjo kasmet prieš Kalėdas organizuojamos loterijos, turinčios didžiausią pasaulyje prizų fondą, laimėtojai.

Trečiadienį jiems buvo išdalyta 2,32 mlrd. eurų (8 mlrd. litų), pradžiuginusių šimtus žmonių nuo nedarbo labiausiai kenčiančioje Europos Sąjungos (ES) šalyje.

Loterijos „El Gordo“ („Riebiosios“) didžiausi prizai atiteks asmenims, kurių bilietuose yra numeris 79250.

Didžiuosius 300 tūkst. eurų (daugiau nei milijono litų) prizus galės atsiimti 1 950 bilietų savininkai. Šie bilietai buvo išplatinti keliuose Ispanijos miestuose, tarp jų Madride, Barselonoje ir Alikantėje.

Šį numerį 11 val. 14 min. vietos (12 val. 14 min.) Madride tradiciškai išdainavo du Šv.Ildefonso mokyklos - buvusios našlaičių prieglaudos - mokiniai, vilkintys tamsiai mėlynus kostiumus. Nacionalinės televizijos tiesiogiai transliuojama laimingų numerių traukimo ceremonija kasmet vyksta gruodžio 22 dieną.

Vienas berniukas prodainiu skelbė prizų sumas, o kitas - laimingus numerius, o vėliau įteikdavo rutuliukus su numeriais traukimą prižiūrinčiai komisijai.

Daugelyje kitų loterijų laimimi didesni prizai, tačiau „El Gordo“ pirmauja pasaulyje pagal bendro prizų fondo dydį.

Nuo 1812 metų rengiama kalėdinė loterija tapo itin populiaria šventinio laikotarpio tradicija.

Šiemet „El Gordo“ bilietų parduota už 2,695 mlrd. (9,3 mlrd. litų) - tik 0,26 proc. mažiau bilietų negu pernai, nors dėl ekonomikos nuosmukio nedarbas Ispanijoje pasiekė apie 20 proc. ir yra didžiausias ES.

„Tai šventinis ritualas, be kurios Kalėdos būtų nevisavertės“, - Valstybinės loterijų ir lažybų organizacijos vadovas Gonzalo Fernandezas sakė Ispanijos visuomeninei televizijai prieš laimingųjų numerių traukimą.

Šios loterijos bilietai, kainuojantys 20 eurų (69 litus), pradedami platinti liepą.

Šiemet labiausiai ieškota bilietų su numeriu 11710, siejamu su Ispanijos pergale Pasaulio futbolo čempionato finale liepos 11 dieną. Kiti populiarūs numeriai (61110 ir 71110) siejami su popiežiaus Benedikto XVI dvi dienas trukusio vizito Ispanijoje datomis.

Loterijos bilietus, kurie taip pat platinami kavinėse ir baruose, masiškai perka bendradarbiai, draugai ir giminės, kurie vėliau lipte prilimpa prie televizorių ir radijo aparatų, klausydamiesi skelbiamų laimėjusių bilietų numerių.

Numerių traukimo ceremoniją tiesiogiai transliuojame nacionalinės Ispanijos televizijos ir radijo, taip pat internetu, o jos metu visa veikla šalyje praktiškai apmiršta.

Valstybinės loterijos agentūros duomenimis kiekvienas Ispanijos gyventojas šiemet šiai loterija vidutiniškai išleido po beveik 60 eurų (206 litus).

GALERIJA

  • Ispanijoje per tradicinę kalėdinę loteriją bus išdalyta 3,6 mlrd. eurų
  • Ispanijoje išdalyti „riebiausios“ pasaulyje loterijos prizai
  • Ispanijoje išdalyti „riebiausios“ pasaulyje loterijos prizai
  • Ispanijoje išdalyti „riebiausios“ pasaulyje loterijos prizai
  • Ispanijoje išdalyti „riebiausios“ pasaulyje loterijos prizai
  • Ispanijoje išdalyti „riebiausios“ pasaulyje loterijos prizai
  • Trys šimtai danų per klaidą buvo paskelbti loterijos laimėtojais
Gairės: El Gordo, loterija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS