Italijoje surasti du prieš 14 metų pavogti V. van Gogho paveikslai | Diena.lt

ITALIJOJE SURASTI DU PRIEŠ 14 METŲ PAVOGTI V. VAN GOGHO PAVEIKSLAI

  • 0

Du žymaus dailininko Vincento van Gogho paveikslai, kurie 2002 metais buvo pavogti iš Amsterdamo muziejaus, pagaliau surasti.

Šiuo laimikiu džiaugiasi Italijos pareigūnai, žinią apie surastų paveikslų autentiškumą patvirtino ir Van Gogho muziejus Amsterdame.

„Kongregacija“ („Kongregacija, einanti iš reformatų bažnyčios Niuene“) (1884 m.) ir „Vaizdas į jūrą Ševeningene“ (1882 m.) buvo nukniaukti per žaibišką ir puikiai suplanuotą, kino scenarijaus vertą vagystę 2002-ųjų gruodžio 7-ąją. Tąsyk nusikaltėliai 25 mln. svarų įvertintus šedevrus pasisavino į muziejų patekę per stogą ir pabėgo nusileidę virve.

Paveikslai Italijos policijos buvo rasti Neapolyje, vietos mafijos užantyje. Ši operacija vainikavo itin plačios apimties tyrimą, kurį vykdė Italijos prokurorai ir kovos su organizuotu nusikalstamumu pareigūnai.

Nepaisant kai kurių menkų pažeidimų garsieji paveikslai atrodo išlikę geros būklės ir bus restauruoti.

„Po tiek metų nedrįsome nė pagalvoti apie galimą jų sugrįžimą“, – neslėpė džiaugsmo Van Gogho muziejaus direktorius Axelis Rügeris. Kol kas neaišku, kada paveikslai išties sugrįš į Amsterdamą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS