J. Ivanauskaitės premija skirta poetui, dramaturgui M. Nastaravičiui | Diena.lt

J. IVANAUSKAITĖS PREMIJA SKIRTA POETUI, DRAMATURGUI M. NASTARAVIČIUI

  • 0

Šiųmetinė Jurgos Ivanauskaitės premija skirta poetui, dramaturgui Mindaugui Nastaravičiui, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.

11-oji rašytojos vardo premija M. Nastaravičiui skirta už eilėraščių knygą „Bendratis“. Premija bus įteikta vasario 24-ąją per Vilniaus knygų mugę.

J. Ivanauskaitės premija kasmet skiriama ne vyresniam kaip 45 metų autoriui už geriausią lietuvių literatūros kūrinį, atitinkantį formuluotę „Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“, išleistą per dvejus kalendorinius metus. 45-erių riba pasirinkta norint susieti ją su šviesaus atminimo rašytojos gyvenimo ir kūrybos trukme.

Šiemet premijai taip pat buvo pasiūlyti: Monika Budinaitė (romanas „Selfų slėnis“), Marius Burokas (eilėraščių knyga „Švaraus buvimo“), Marijus Gailius (romanas „Oro“), Marius Povilas Elijas Martynenko („Be penkių pasaulio pradžia“), Kastytis Sarnickas (romanas „Turnė“), Lina Laura Švedaitė (dokumentinės prozos ir esė knyga „Laiškai hipokampui“), Rebeka Una (romanas „Šeštadienį, aštuntą valandą“) ir Artūras Valionis (eilėraščių knyga „π-mol“).

Nominantus vertino Lietuvos rašytojų sąjungos deleguoti atstovai Laimantas Jonušys ir Renata Šerelytė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto nariai Jūratė Čerškutė ir Rimantas Kmita bei J. Ivanauskaitės mama Ingrida Korsakaitė.

Premijos mecenatė – leidykla „Tyto alba“.

Pernai išleista „Bendratis“ yra trečioji M. Nastaravičius poezijos knyga. 1984-aisiais gimęs poetas yra išleidęs eilėraščių knygas „Dėmėtų akių“ (2010) ir „Mo“ (2014). Už kūrybą jis įvertintas Jaunojo jotvingio, Julijono Lindės-Dobilo, Kultūros ministerijos jaunojo menininko premijomis, už dramaturgiją yra pelnęs „Auksinį scenos kryžių“.

Kultūros ministerijos organizuotame knygos meno konkurse „Bendratis“ išrinkta viena gražiausių 2018 metų knygų.

Po savaitės per Vilniaus knygų mugę už elegantišką vaizdo ir teksto dermę bus apdovanota knygos dizainerė Agnė Dautartaitė-Krutulė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS