Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“ – vėl Vilniuje | Diena.lt

JAPONIJOS KULTŪROS FESTIVALIS „NOWJAPAN“ – VĖL VILNIUJE

Rugpjūčio 16–21 dienomis Vilniuje jau trečią kartą vyks tradicinės, moderniosios ir populiariosios Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“.

Festivalio lankytojai ne tik turės progą pasiklausyti tekančios saulės šalies muzikos, pasižiūrėti Japonijos auksinio fondo filmų, bet ir išmokti kaligrafijos, tradicinių papuošalų Kanzashi, Ikebanos meno, origami ir kitų tradicinių menų bei kultūros elementų kūrimo paslapčių, rašoma pranešime spaudai.

Smalsiausiems paskaitą apie Japoniją ves vienas iš šios šalies gerbėjų Andrius Užkalnis. Savaitę trunkantį festivalį užbaigs japoniškos animacijos (anime) ir komiksų (manga) motyvais persirengusių dalyvių šou – Cosplay (angl. – Costume Play).

„Japonija mums – labai tolima tačiau tuo pačiu ir itin gerai žinoma šalis. Atstumas ir kultūriniai skirtumai suformavo visiškai kitokius mūsų ir japonų kultūrinius bruožus, tačiau kartu – paliko begalę sąlyčio taškų, kurie būtų įdomūs abiem tautoms. „nowJapan“ – dar viena proga juos atrasti. Kaip ir kasmet, stengiamės, kad festivalio veiklos sudomintų tiek Japonijos kultūra besižavinčius, tiek tuos, kurie apie šią šalį žino nedaug. Be to, esame tikri, kad veiklos ir pramogos patiks įvairiausio amžiaus festivalio lankytojams“, – teigia Sergejus Grigorjevas, festivalio „nowJapan“ vadovas.

Trejus metus šį festivalį palaiko bei remia ir Japonijos ambasada Lietuvoje. Ambasadorės Miyoko Akashi teigimu, šis festivalis yra puiki ir itin vertinga proga visiems, kad domisi Japonijos kultūra, dar kartelį susirinkti drauge bei pasidalinti savo įspūdžiais.

„Labai džiaugiamės ir tuo, jog festivalis auga kiekvienais metais ir prie jo prisideda vis daugiau jaunų žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių valstybių“, – sako ambasadorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS