Kambodžos šventyklos komplekse rasta senovinė statula | Diena.lt

KAMBODŽOS ŠVENTYKLOS KOMPLEKSE RASTA SENOVINĖ STATULA

  • 0

Kambodžos Angkoro šventyklos komplekse archeologai atrado didžiulę kelių šimtmečių senumo statulą, kaip manoma, kadaise „saugojusią“ šio komplekso ligoninę.

Beveik 2 m aukščio raižinys, veikiausiai sukurtas XII-XIII amžiuje, buvo iškastas archeologų šeštadienį, sakė vyriausybinės agentūros „Apsara Authority“, prižiūrinčios į pasaulio paveldo sąrašą įtrauktą Angkoro kompleksą, atstovas Longas Kosalas.

Angkoro archeologijos parke yra skirtingų Khmerų imperijos sostinių, nuo IX iki XV amžiaus, liekanos. Šis parkas yra populiariausias turistinis objektas Kambodžoje.

Savo klestėjimo metais mieste, turinčiame šimtus šventyklų, gyveno daugiau kaip milijonas gyventojų. Iki pramonės revoliucijos šis miestas buvo didžiausias pasaulyje urbanizuotas centras.

Pastaraisiais dešimtmečiais buvo iškasinėti didžiuliai parko plotai, po kuriuos pasivaikščioti kasmet atvyksta per 2 mln. lankytojų.

Tačiau šiame komplekse tebėra daugybė dar neatrastų lobių.

Kambodžos archeologai ir ekspertai iš Singapūro Pietryčių Azijos studijų instituto minėtą statulą rado 40 cm gylyje, tyrinėdami ligoninės, pastatytos valdant karaliui Džajavarmanui VII, teritoriją.

„Apsara Authority“ atstovai nurodė, kad iš smiltainio pagamintos statulos rankos ir kojos yra nulūžusios, bet raižiniai ant jos kūno ir galvos „tebėra gražūs“, nepaisant prabėgusio laiko.

Jų teigimu, ta statula veikiausiai buvo simbolinis ligoninės sergėtojas.

GALERIJA

  • Kambodžos šventyklos komplekse rasta senovinė statula
  • Kambodžos šventyklos komplekse rasta senovinė statula
  • Kambodžos šventyklos komplekse rasta senovinė statula
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS