Kasmetinė Jaunojo muzikos atlikėjo premija įteikta džiazo ansambliui „Brave Noises“ | Diena.lt

KASMETINĖ JAUNOJO MUZIKOS ATLIKĖJO PREMIJA ĮTEIKTA DŽIAZO ANSAMBLIUI „BRAVE NOISES“

  • 0

Premija jos nariams – trimitininkui, pianistui ir kompozitoriui Mantvydui Pranuliui, būgnininkui Dominykui Snarskiui, saksofonininkui Karoliui Šarkui, gitaristams Mindaugui Stumbrui ir Dominykui Žerniui – skirta už indėlį į muzikos kultūros puoselėjimą, svarų indėlį į džiazo muzikos meną, aktyvią ir sėkmingą koncertinę veiklą, kultūros sklaidą džiazo muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje.

„Jūsų energija ir kūrybinė jėga atsispindi net ir kolektyvo pavadinime. Iš tiesų be drąsos turbūt nieko pasaulyje nebūtų. Džiazas – irgi ta meno sritis, į kurią nerti reikia drąsos. Juk čia mažai vietos saugiam nuspėjamumui, bet daug erdvės improvizacijai ir eksperimentams. Jūsų drąsa koncertų salėse puikiai dera su profesionalumu ir aukštai sau keliama kartele. Toks derinys visuomet ras atgarsį intelektualioje, reiklioje, bet kokybę itin vertinančioje publikoje“, – sveikindamas laureatus sakė kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius.

„Brave Noises“ – viena ryškiausių naujosios kartos džiazo grupių Lietuvoje. Grupė, gyvuojanti jau septintus metus, rengia koncertus Lietuvoje ir užsienyje, kuria ir įrašinėja autorinę muziką. 2016 m. „Brave Noises“ išrinkta konkurso „Vilnius Jazz Young Power“ nugalėtoja, 2018 m. įtraukta į Lietuvos kultūros gidą. Grupės muzika net keturis kartus buvo atrinkta į reprezentacinę „Jazz from Lithuania“ rinktinę, kurią kasmet sudaro nepriklausomi džiazo kritikai ir Lietuvos džiazo federacijos nariai. „Brave Noises“ dažnai bendrauja su lietuvių bendruomenėmis ir Lietuvos kultūros atašė užsienyje, sėkmingai atstovauja Lietuvai įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose, iš jų – „Supernova Jazz Blast“ Danijoje 2021-aisiais. Grupė yra išleidusi du didelio pasisekimo sulaukusius albumus „Between the dreams“ ir „Brave Noises Live“, šiuo metu užsiima naujos vinilinės plokštelės „Meandros“ leidyba.

Kultūros ministerijos skiriama Jaunojo muzikos atlikėjo premija siekiama įvertinti jaunųjų menininkų nuopelnus Lietuvos kultūrai, paskatinti juos dar aktyvesnei kūrybinei raiškai. Kandidatais premijai gauti gali būti siūlomi jaunieji menininkai (asmenys nuo 14 iki 35 metų) arba jaunųjų menininkų kolektyvai.

GALERIJA

  • Kasmetinė Jaunojo muzikos atlikėjo premija įteikta džiazo ansambliui „Brave Noises“
  • Kasmetinė Jaunojo muzikos atlikėjo premija įteikta džiazo ansambliui „Brave Noises“
G. Grigėnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS