Kintų Vydūno kultūros centre – emalio meno laboratorijos „Pamario ženklai“ paroda | Diena.lt

KINTŲ VYDŪNO KULTŪROS CENTRE – EMALIO MENO LABORATORIJOS „PAMARIO ŽENKLAI“ PARODA

Kintų Vydūno kultūros centre penktadienį rengiamas iškilmingas tradicinės emalio meno kūrėjų laboratorijos „Pamario ženklai“ uždarymas ir emalio darbų parodos „Pamario ženklai-2020“ pristatymas.

Aštuonioliktus metus Kintuose organizuojama metalo meno kūrėjų stovykla „Pamario ženklai“ vyksta Kintų Vydūno kultūros centre, kur mokytojavo ir gyveno žymus filosofas ir rašytojas – Vydūnas. 2020 m. Kintų miestelio vardui sukanka 480 metų.

Kadangi Kintų kraštas garsėja gražiomis legendomis apie milžinus, kurie sukūrė unikalų kraštovaizdį, padėjo pamario žmonėms kovoti su stichijomis, dirbti sunkius žemės ir miškų darbus, minint šį jubiliejų pasirinkta tema „Legendų keliais“.

Siekiant populiarinti tautosakinį paveldą, dalyviams buvo pasakojamos legendos lietuvių ir užsienio kalbomis, o vietas, kuriose šios legendos gimė, jie apkeliavo sausumos ir vandens keliais. Kūrybinės stovyklos tikslas buvo keliaujant po Kintų kraštą, plaukiojant laivu Minijos upe aplankant Nidą, surinkti į savo idėjų bagažą kuo daugiau kūrybinių įspūdžių. Pasitelkiant emalio meno technologiją ir meno simbolių kalbą bei analizuojant pamario krašto regiono savitumą, kultūros paveldą, menininkai buvo pakviesti materializuoti visa tai emalio miniatiūrose.

Projekte dalyvavo menininkai iš Ukrainos, Latvijos, Olandijos ir Lietuvos. Sukurta emalio miniatiūrų paroda „Legendų keliais“ lieka Kintų Vydūno kultūros centro kolekcijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS