Kintuose prasideda muzikos festivalis | Diena.lt

KINTUOSE PRASIDEDA MUZIKOS FESTIVALIS

Trečiadienį, liepos pirmąją Kintuose prasidės muzikos festivalis, kurio pirmas koncertas skirtas estų kompozitoriaus Arvo Piarto 80-mečiui. Vienas žymiausių pasaulio kompozitorių yra bendradarbiavęs su Vilniaus choru „Jauna Muzika“. Todėl festivalio atidarymui šis choras ir muzikantai rengia specialią programą.

Vilniaus choro „Jauna muzika“ vadovas sako, kad atliekant A. Piarto muziką, pakeri kompozitoriaus dėmesys kiekvienam garsui.

„Jis galėtų papasakoti apie kiekvieną garsą ir net apie pačią techniką, kaip apie Dievo apsireiškimą žemėje. Šitie visi dalykai ir apskritai bendras Arvo Piarto muzikos skambesys mane žavi, jis vienas iš mėgiamiausių mano kompozitorių“, – prisipažįsta choro „Jauna muzika“ vadovas Vaclovas Augustinas.

Arvo Piarto muzikai skirtoje programoje skambės ir jauno latvių kompozitoriaus Erikso Ešenvaldo kūrinys chorui, violončelei bei smuikui. Jį Kintų didžiojoje bažnyčioje choras atliks su orkestro „Niko“ violončelininku Justu Kulikausku ir smuikininke Dalia Simaška.

Nedidelis Kuršių marių pakrantės miestelis  Kintai – nuo liepos 1-osios jau ketvirtą kartą taps klasikinės ir šiuolaikinės muzikos centru. Praėjusiais metais tapęs tarptautiniu, šiemet festivalis rengia daug užsienio atlikėjų koncertų, vyks meistriškumo kursai, repetuos pirmą kartą susitikę jauni muzikantai.

„Uždarymo koncerte mūsų toks iššūkis buvo suorganizuoti festivalio simfoninį orkestrą, kuris atliks mano paties simfoniją „Extracultural“ ir tas orkestras yra suburtas iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos muzikantų, žodžiu, jaunimo iš įvairių muzikos akademijų“, – atskleidžia Kintų muzikos festivalio meno vadovas Gediminas Gelgotas. 

Festivalis vyks iki liepos 17-os dienos. Pasak jo rengėjų, per ketverius metus koncertus pamėgo Šilutės ir Klaipėdos gyventojai, atplaukia poilsiautojų ir iš Kuršių nerijos. Šis festivalis skiriasi iš kitų programa – moderni akademinė muzika, skirta klausytojui, kuris mėgsta ir klasiką, ir naujausią populiariąją muziką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS