Klaipėdoje – naujas scenos meno centras vaikams ir jaunimui | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – NAUJAS SCENOS MENO CENTRAS VAIKAMS IR JAUNIMUI

Rytoj uostamiestyje, Danės krantinėje esančiame “Teo” pastate, atidaromas naujas scenos meno centras vaikams ir jaunimui. Jaunųjų atlikėjų meno (JAM) studija savo veiklą pradės atvirų durų dienomis.

Sieks įdiegti kokybės suvokimą

JAM studijoje laukiami visi, norintys patobulinti ar atrasti savo muzikinius, šokio ar vaidybos talentus. Jaunųjų artistų sceninės kultūros, laisvės, fantazijos ir kūrybingumo lavinimas -  svarbiausi principai, kuriuos pabrėžė studijos vadovai, joje duirbsiantys skirtingų scenos menų atstovai. 

Pasak vieno iš JAM studijos idėjos autorių ir vadovo gitaristo bei mokytojo Deivido Kontrimo, Klaipėda nuo seno tituluojama džiazo sostine, tačiau muzikantų, atliekančių šią muziką čia vis mažiau, rečiau vyksta ir tokios muzikos koncertų. “Tad su kolegomis, profesionaliais atlikėjais, įkūrę tokią studiją vaikams ir jaunimui, sieksime jiems suteikti ne tik kuo daugiau naudingų žinių, patarimų, bet ir įdiegti meninės kokybės suvokimą“, - tvirtino jis.

JAM studijoje bus galima mokytis groti akustine, elektrine, bosine gitaromis, klavišiniais, mušamaisiais instrumentais, lavinti vokalą, įgyti improvizacijos pagrindų, taip pat  muzikuoti džiazo, roko ar lengvosios muzikos ansambliuose.

Miuziklo studijai vadovaus režisierius

Nuo JAM studijos atidarymo dienos pradedama rinkti grupė ir į pirmąją Klaipėdoje Miuziklo studiją, kurioje bus bandoma sujungti tris scenos meno žanrus: muziką, vaidybą ir šokį.

Miuziklo užuomazgos Lietuvoje dar gana nesenos, tačiau ne kartą įvardinta ir viena didžiausių problemų - universalių atlikėjų trūkumas. Tikimasi, kad naujoji studija prisidės juos auginant.

Miuziklo studijai ėmęsis vadovauti klaipėdietis režisierius Ramūnas Kaubrys tikisi, kad su jaunaisiais artistais pavyks surengti ne vieną įdomų projektą, o vėliau, pasitelkus profesionalių miesto atlikėjų pajėgas, pastatyti ir vieną iš populiariausių klasikinių  miuziklų - „West Side'o istoriją“.

Laukia ir ikimokyklinukų

Dar viena veiklos sritis, kuria JAM studija bandys sudominti mažuosius klaipėdiečius ir jų tėvelius, - Mažųjų artistų mokyklėlė, skirta 3-7 metų vaikams.

Joje bus vedamos žaismingos teatro, muzikos ir šokio pamokėlės, lavinančios vaizduotę, muzikinę klausą bei ritmo pojūtį.

JAM studijos veiklos planuose -  ne tik savoje koncertų salėje vyksiantys pasirodymai, bet ir išvykos su perspektyviausiais studijos nariais į muzikinius festivalius bei konkursus. Taip pat joje vyks Lietuvos ir užsienio džiazo įžymybių vedami meistriškumo kursai, studijos nariai rengs jungtinius pasirodymus miesto renginiuose, geriausių jaunųjų atlikėjų varžytuves.

Užsiėmimai kainuos

Užsiėmimai JAM studijoje bus mokami. Brangiausiai - 120 litų per mėnesį - kainuos miuziklo pamokėlės, kurios vyks tris kartus per savaitę. Lankysiantys Mažųjų artistų mokyklėlę turės mokėti nuo 60 iki 80 litų, muzikos instrumentų, vokalo ir šokio klases - nuo 70 iki 90 litų per mėnesį.

Studijoje dirbs įvairių meno sričių profesionalai, dauguma turintys ir pedagoginę patirtį. Mažųjų artistų mokyklėlėje muzikos ir šokio vaikus mokys Livija Trakumienė, vaidybos - Simona Riševičiūtė. Vokalo pamokas ves Rasa Serra, šokti mokys Giedrė Juškaitė, groti mušamaisiais ir perkusija - Viktoras Rubežius, klavišiniais - Marius Kantautas, gitara - D.Kontrimas.

JAM studijos (Danės g. 6) atvirų durų dienos - rugsėjo 3-5 dienomis 15-19 val. Šeštadienį nuo 15 val. visi besidomintys kviečiami į atviras JAM mokytojų pamokas, o 18 val. JAM studjos prisistatymą užbaigs uostamiesčio jaunimo grupių „Remenson” ir “Arrogantics” koncertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS