Klaipėdoje - pirmoji Močiutės ir senelio šventė (programa) | Diena.lt

KLAIPĖDOJE - PIRMOJI MOČIUTĖS IR SENELIO ŠVENTĖ (PROGRAMA)

Uostamiesčio senjorai rugpjūčio 29-ąją, šeštadienį, visus klaipėdiečius kviečia į pirmąją Močiutės ir senelio šventę. Ji nuo 13 val. iki pat vakaro šurmuliuos dviejose Klaipėdos vietose: centre, prie „Arkos” monumento, ir Debreceno mikrorajone, šalia „Trobos“ užeigos.

Močiutės ir senelio šventės idėją organizatoriai nusižiūrėjo Estijoje. Taline ji šiemet vyko jau 14-ąjį kartą. Pasidžiaugę kolegų estų sukurta šventės atmosfera, Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos nariai ir jos vadovas Vidas Sutkus nutarė, kad toks renginys būtinas ir mūsų miestui. „Turime daug puikių pagyvenusių žmonių meno kolektyvų, visi jie dega noru kurti ir, be abejo, parodyti  savo talentus visuomenei. Ši šventė - puiki galimybė mūsų senjorams prisistatyti miesto žmonėms, pabendrauti su bendraamžiais, vaikais bei anūkais“, - sakė V.Sutkus.

Anot jo, pirmoji Močiutės ir senelio šventė Klaipėdoje turėtų būti šeimyniškas renginys. Joje laukiami ne tik dainuojantys ir šokantys seneliai, bet ir jų vaikai bei vaikaičiai. Pastarieji, šeštadienį 13 val. susirinkę Debreceno mikrorajone, galės dalyvauti velomobilių bei gatvės piešinių konkursuose, kreidutėmis nupiešti savo senelių portretus. Publiką tuo metu abiejose koncertų vietose kvies linksmintis folkloro kolektyvai “Žemaičių alkierius”, “Spingsulė”, “Šeimyna”, “Rūta”,“Sidabro gija”, “Birutės kapela”, “3-iasis amžius“, Pamario ir Birutės kapelos bei Informacijos ir paramos gausiai šeimai centro kolektyvai.

V.Sutkaus žodžiais, Klaipėdos senjorai tikisi nuoširdaus publikos dėmesio ir palaikymo. Nuo to priklausys, ar Močiutės ir senelio šventė taps tradiciniu uostamiesčio bendruomenės renginiu.

Šventės programa prie „Arkos“ monumento:

13 val. - “Žemaičių alkieriaus” koncertas.

13.30 val. - “Spingsulės“ koncertas.

14.30 val. - “Šeimynos” koncertas.

15.30 val. - “Rūtos“ koncertas.

16.00 val. - Pamario kapelos koncertas.

Šventės programa Debreceno mikrorajone:

13 val. - pradžia, sveikinimo kalbos. „Sidabro gijos“ koncertas.

13.30 val. - “3-iojo amžiaus“ bei Informacijos ir paramos gausiai šeimai centro kolektyvų pasirodymai ir vaikų piešinių ant asfalto konkursas.

14.30 val. - vaikų lenktynės velomobiliais.

15 val. - “Pajūrio krantų” koncertas.

15.30 val. - “Žemaičių alkieriaus” koncertas.

16 val. - “Šeimynos” koncertas.

17 val. - Pamario kapelos koncertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

RenaB

O tau šventė tik tada, kai alus nemokamai ?

Domantas

Kokia čia šventė - koncertas, koncertas, koncertas ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS