Kultūros ministras būgštauja, kad M.A.M.A. apdovanojimai neapsunkintų sprendimų dėl karantino atlaisvinimo | Diena.lt

KULTŪROS MINISTRAS BŪGŠTAUJA, KAD M.A.M.A. APDOVANOJIMAI NEAPSUNKINTŲ SPRENDIMŲ DĖL KARANTINO ATLAISVINIMO

Kultūros ministras Simonas Kairys būgštauja, kad viešojoje erdvėje pasipiktinimo bangą sukėlę Lietuvos muzikos M.A.M.A. apdovanojimai neapsunkintų galimybių toliau švelninti suvaržymus kultūros renginiams.

„Aš ko labiausiai bijau... kad mes tikrai buvome gerą kelią nuėję, radę puikų kontaktą su Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Aš manau, kad jau greitai būtume priėję prie realių atlaisvinimų sprendimų, bet ši situacija sukelia šiek tiek aistrų ir tikiuosi, kad tos aistros neapsunkins kelio ir toliau kryptingai atlaisvinti kultūros sektorių ir atskirų jo dalių“, – LRT radijui antradienį kalbėjo ministras.

„Kaip jau savaitgalį teko sureaguoti į apdovanojimų ceremoniją, organizatoriai išties neįvertino ir visuomenės emocijų lygio (...). Ši istorija gali apsunkinti galimybes artimiausiu metu, jog laikantis saugumo reikalavimų vyktų „realūs“ renginiai“, – LRT radijui sakė ministras.

Ši istorija gali apsunkinti galimybes artimiausiu metu, jog laikantis saugumo reikalavimų vyktų „realūs“ renginiai.

Komentuodamas prezidento Gitano Nausėdos išsakytą nuomonę, kad kultūros renginiai duris galėjo atverti jau anksčiau, S. Kairys nuogąstauja, kad jaučiama artėjanti trečioji banga, ir kaimyninių šalių pavyzdžiai dar kelia daug nežinomybės. 

Ministro nuomone, dideli renginiai galėtų pradėti vykti tik vasarą. Tuo metu jau dabar būtų galima svarstyti apie mažesnius kultūrinius renginius.

„Mano galva, mažiau akcento reiktų dėti į didelius renginius, nes akivaizdu, kad jie, jeigu ir galės pradėti vykti, tai bus vasaros laikotarpis. Reikia atidarinėti tai, kas mažiausiai kenkia, – teatras, filharmonijos, kažkokios erdvės“, – tvirtino kultūros ministras.

Tai, kad muziejai, galerijos ir kitos ekspozicinės erdvės duris atvėrė kovo pradžioje, ministro vertinimu, buvo labai reikalingas žingsnis. Pasak S. Kairio, yra suprantama, kad visuomenė pavargusi laikytis tokio karantino, todėl yra siekiama atsižvelgti į žmonių emocinę būklę. Jo teigimu, šiuo atveju, kultūra gali tikrai pasitarnauti.

„Vyriausybei ir taip nėra lengva įtikinti visuomenę (...). Vyriausybė gi nėra kažkoks žmonių klubas, kurie tiesiog pikti būtų ant viso pasaulio ir specialiai kažkokius suvaržymus įdiegtų vien dėl to, kad jiems būtų smagu. Visi ministrai yra atsakingi, aišku, Kultūros ministerija žiūri kažkiek laisviau, yra suinteresuota, kad tas kultūrinis veiksmas galėtų būti sparčiau atnaujintas, bet aš negaliu negirdėti ir ką kalba SAM, ką kalba kiti kolegos. Aš viliuosi, kad aistros nurims, ir mes toliau judėsime tokiu protingu keliu atlaisvinimų link“, – sakė ministras.

„Aš tikrai skatinu visus rinktis alternatyvas ir suvokti, kad ne tik prekybos centrai yra kažkur šalia mūsų, bet ir kultūros įstaigos, kurios jau pradeda veikti ir kuriose galima lankytis ir kažkaip pasilengvinti tą karantino išgyvenimą“, – į visuomenę kreipėsi ministras.  

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

R

Ko jus norit nuo renginio gavo palaima o kaipdabar baus

Cha

Net iš nuotraukos matosi, kad būgštauja :)

Eglė

Ką bendra turi MAMA ir kultūra? Gerbiamas ministre, malonėkite atsakyti. Man atrodo, kad nieko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS