L. Bernotaitytės „Kino pavasario“ filmų TOP 5: pradžiugino japonų režisierių filmai | Diena.lt

L. BERNOTAITYTĖS „KINO PAVASARIO“ FILMŲ TOP 5: PRADŽIUGINO JAPONŲ REŽISIERIŲ FILMAI

  • 0

Labiau nei paties pavasario kino mylėtojai laukia „Kino pavasario“. Neabejotinai jie iš anksto susiplanuoja, kokius filmus būtinai turi pamatyti šių metų kino festivalyje ar ieško rekomendacijų, kokių filmų nevalia praleisti.

 

div class="mreklama">
div class="mreklama">
div class="mreklama">
div class="mreklama">
class="mreklama">

Stilistė ir internetinio žurnalo „Abstract Stylist“ kūrėja ir redaktorė Lina Bernotaitytė „Kino pavasario“ sako niekada nepraleidžianti. Šių metų festivalis ją ypač pradžiugino japoniškų filmų pasirinkimu – jų „must-watch“ Linos sąraše net keli. Su tais, kurių filmų sąrašas dar neužpildytas, stilistė dalinasi savo laukiamiausiais ir dėmesio vertais „Kino Pavasario“ filmais.

„Kino pavasaris“ – unikalus kino festivalis. Artėjant jam, visada išsirenku mane dominančius filmus, kuriuos visus ir stengiuosi pamatyti. Neišskirčiau vieno žanro ar vienos šalies kūrėjų filmų, priešingai, stengiuosi pamatyti kuo įvairesnių žanrų ir skirtingų režisierių kino kūrybą“, - sako L. Bernotaitytė.

Stilistė sako, kad jos mėgstamiausi – dokumentiniai filmai. „Visada sudomina tikros istorijos apie tikrus dalykus. „Kino pavasario“ filmai mane traukia unikalumu ir aktualumu. Kiekvienas filmas leidžia pamatyti skirtingas kultūras, kraštus, pažinti skirtingus žmones, taip pat ir save. Šie filmai dažniausiai pasakoja, kaip jaučiasi įvairios bendruomenės. Na, o tarp laukiamiausių filmų šių metų festivalyje - japonų režisierių kūriniai“, - kokie filmai atsiduria jos „must-watch“ sąraše pasakoja L. Bernotaitytė.  

div class="mreklama"> div class="mreklama"> div class="mreklama">

Iš viso šiemet „Kino pavasario“ festivalio programą sudaro 170 filmų, iš kurių 113 yra ilgametražiai, likę 57 – trumpametražiai. Tarp jų – net 5 Lietuvos kino kūrėjų juostos. Festivalis pirmą kartą vyks tuo pat metu visoje Lietuvoje - net 19 miestų. Nepasiklysti didžiausio Lietuvos kino festivalio filmų džiunglėse kaip ir kasmet padės keli šimtai savanorių, kuriuos šiemet išsiskiriančiais mėlynais džemperiais rengia aktyvaus laisvalaikio ir sporto aprangos gamintojas „Audimas“ – naujas festivalio bičiulis.

Stilistės L. Bernotaitytės rekomenduojamų „Kino pavasario“ filmų TOP 5:

GALERIJA

Gairės: Kino pavasaris, Lina Bernotaitytė, japonų režisierių filmai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS

Vilniaus televizijos bokšte pristatytos naujos erdvės.

Vilniaus televizijos bokšte pristatytos naujos erdvės.

Atsisveikinimas su primadona D. Dirginčiūte-Tamuliene

Atsisveikinimas su primadona D. Dirginčiūte-Tamuliene

Prezidento rinkimų debatai

Prezidento rinkimų debatai

Lietuvos sezono Prancūzijoje pristatymas

Lietuvos sezono Prancūzijoje pristatymas

Dainų šventės spaudos konferencija

Dainų šventės spaudos konferencija