Laidos „7 Kauno dienos“ anonsas (gruodžio 15 d.) | Diena.lt

LAIDOS „7 KAUNO DIENOS“ ANONSAS (GRUODŽIO 15 D.)

  • 0

Šią savaitę laidoje „7 Kauno dienos“ pamatysite vienintelę vietą Lietuvoje, kurioje galima pamatyti kovų už tautos laisvę simbolius.

Tai – Karo muziejaus sodelis Kaune. 

Paminklas, žuvusiems už Lietuvos laisvę, pastatytas 1921 metais, tuometinėje sostinėje, Kaune, Vytauto Didžiojo  karo muziejaus sodelyje, generolo Vlado Nagevičiaus iniciatyva.

Po dešimtmečio Karo muziejaus sodelyje buvo iškilmingai palaidotas ir nežinomas kareivis, kurio palaikai buvo rasti netoli Lietuvos – latvių ūkininkų laukuose, kovų su bolševikais vietose, tačiau prasidėjus antrajai sovietų okupacijai, paminklas buvo nugriautas, o kareivio kapas išniekintas.

Atgavus nepriklausomybę, Karo muziejaus karo darbuotojų iniciatyva paminklas buvo atstatytas, ieškota ir nežinomo kareivio kūno perlaidojimo vieta. Kartu su istorike dr. Aušra Jurevičiūte laidos kūrėjai diskutuos apie nežinomo kareivio kapo svarbą visame pasaulyje, jam jaučiamą didžiulę pagarbą ir visos tautos dėkingumą.

Laidoje tęsiamas reportažų ciklas „Dekadansas“, kuriame atlikėjai savo muziką atlieka niekam nebereikalinguose, istoriniuose Kauno architektūros objektuose. Antrasis objektas – Kauno „Pieno centras“ , kuriame muziką atliks  medijų meno grupė „Bionics“.

„Pokalbyje 450“ – VDU virtualios platformos „Pasaulio lietuvių universitetas“ koordinatorė Ingrida Celešiūtė. Čia bus kalbama apie 16 Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumą, kuriame diskutuota apie mokslą, kūrybą ir tautos identitetą.

Laidą bus galima pamatyti gruodžio 15 d., sekmadienį, 11. 30 val per LRT Plius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS