Lenkijos kunigai degino knygas apie Harį Poterį: jos – šventvagiškos | Diena.lt

LENKIJOS KUNIGAI DEGINO KNYGAS APIE HARĮ POTERĮ: JOS – ŠVENTVAGIŠKOS

  • 3

Lenkijos šiaurėje esančio Košalino miesto katalikų kunigai praėjusį savaitgalį sudegino knygų, kurias vadina šventvagiškomis, įskaitant britų rašytojos J. K. Rowling (Dž. K. Rouling) tomų apie Harį Poterį.

„Klausome Žodžio“, – pareiškė kunigai socialiniame tinkle „Facebook“ prie įkeltų nuotraukų, kuriose užfiksuotas viešas knygų deginimas.

Įraše taip pat cituojamos ištraukos iš Senojo Testamento Pakartoto Įstatymo knygos. Vienoje citatoje, kurioje tikintieji raginami naikinti Dievo priešus, sakoma: „Sumesi į ugnį jų stabus.“

Nuotraukose matyti, kaip trys kunigai knygų ir kitų daiktų, įskaitant afrikietiško stiliaus kaukę, krepšį neša per bažnyčią į laužą lauke. Prie laužo, kuriame taip pat dega „Hello Kitty“ skėtis ir hinduistų religinė figūrėlė, kunigai meldžiasi.

Šis „Facebook“ puslapis priklauso katalikų fondui „SMS iš dangaus“ (SMS Z NIEBA), kuris buvo įsteigtas krikščioniškai žiniai SMS žinutėmis skleisti.

„Norėčiau tikėti, kad tai pokštas... Rimtai? Ar žmonės XXI amžiuje degina fantastinę literatūrą per kažkokį nesveiką ritualą?!“ – minimą įrašą pakomentavo vienas „Facebook“ vartotojas.

1997-aisiais pradėta leisti serija apie Harį Poterį pasakoja apie gėrį ir blogį pasitelkiant berniuko burtininko nuotykius. Religiniai ir konservatyvūs sluoksniai yra kritikavę šias knygas už tai, ką vadina kerėjimo akcentavimu.

Pastaraisiais mėnesiais įtakinga Lenkijos Katalikų Bažnyčia grumiasi su pranešimų apie kunigų pedofiliją pasekmėmis.

Praėjusį mėnesį lenkų Bažnyčia pirmą kartą pripažino, kad beveik 400 jos dvasininkų pastaruosius tris dešimtmečius lytiškai išnaudojo vaikus ir paauglius.

Tai atspindi vasarį paskelbtas vieno labdaros fondo, didžiausią dėmesį skiriančio lytiniam išnaudojimui Bažnyčioje, išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gerbiamieji

Blokuokit troli tvart zinios

...

O gydytojų dar ant laužų nedegina?..

Edvardas

KIEME XXI AMŽIUS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS