Liaudies buities muziejus Rumšiškėse žada sukurti darnią ir paslaptingą Joninių nakties atmosferą | Diena.lt

LIAUDIES BUITIES MUZIEJUS RUMŠIŠKĖSE ŽADA SUKURTI DARNIĄ IR PASLAPTINGĄ JONINIŲ NAKTIES ATMOSFERĄ

Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse kviečia legendomis ir žolynais apipintą trumpiausią metuose Joninių naktį praleisti muziejuje.

Programoje, kaip žada šventės organizatoriai, susipins iš pirmo žvilgsnio priešingi elementai – tradicijos ir modernybė, folkloras ir elektroninė muzika, laukų gėlės ir spalvoti lazeriai, šviesa ir tamsa, ugnis ir vanduo.

Joninių šventė prasidės ant kalno Dzūkijos kaime – šventės dalyviai bus kviečiami įsijausti į gamtos virsmą braidžiodami po laukinių gėlių pievas, kupoliaudami, pažindami žolynus, pindami vainikėlius. Galima bus pasivažinėti arklio traukiamu vežimu ar pajodinėti. Žinoma, bus pasveikinti varduvininkai – Jonai, Jonės ir Janinos, sako šventės organizatoriai. Visas tradicines linksmybes gyva muzika ir balsais apipins ansambliai „Nedėja“ ir „Aidija“.

Vėliau šventė persikels prie Klojimo teatro. Čia bus rodomas spektaklis „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“. Slėpiningoje erdvėje vyks Joninių Garsovaizdžiai – koncertas, kuriame gros eksperimentinės, atmosferinės elektroninės muzikos, įkvėptos folkloro, kūrėjai: Lina Žilinskaitė, Modestyno, Kūdra.

Žadama saulę palydėti bei naktį pasitikti su vandeniu ir ugnimi – bus plukdomi gėlių vainikėliai Pravienos upelyje, nuo kalno ridenami degantys ratai, įžiebtos stebulės bei didysis Joninių laužas. O visa tai vainikuos trankūs ir smagūs folkšokiai.

Šventė tęsis per visą naktį – pasimėgavę muzika, peršokę per laužą, išbraidžioję rasotas pievas, auštančią ryto saulę dalyviai pasitiks su ansamblių „Aidija“ ir „Lygaudės alumnai“ dainomis, sakoma Lietuvos liaudies buities muziejaus pranešime.

GALERIJA

  • Liaudies buities muziejus Rumšiškėse žada sukurti darnią ir paslaptingą Joninių nakties atmosferą
  • Liaudies buities muziejus Rumšiškėse žada sukurti darnią ir paslaptingą Joninių nakties atmosferą
R. Žaltausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Nesusižavėkite renginiais,jie gali būti pavojingais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS