Liaudiškų šokių sambūryje Širvintose suksis net penki šimtai šokėjų | Diena.lt

LIAUDIŠKŲ ŠOKIŲ SAMBŪRYJE ŠIRVINTOSE SUKSIS NET PENKI ŠIMTAI ŠOKĖJŲ

  • 0

Jau šį savaitgalį į Širvintas rinksis liaudies šokio mėgėjai – vyks vyresniųjų liaudiškų šokių grupių konkursinis sambūris „Iš aplinkui“. Smagiame, spalvingame reginyje dėl geriausiųjų vardo susirungs net 22 Lietuvos šokių kolektyvai.

Naujas scenines kompozicijas paruošę kolektyvai varžysis dėl pagrindinių prizų – Didžiojo ir Mažojo laureato vardo bei kūrybiškiausio sambūrio vadovo, išraiškingiausiai atlikto šokio ir artistiškiausio šokėjo nominacijų.

Lapkričio 17 d., šeštadienį, 12 val. Širvintų kultūros centre pasirodys būrys liaudiškų šokių grupių: „Gojus“ iš Anykščių, „Verdenė“ ir „Miestelėnai“ iš Panevėžio, „Vajaunas“ iš Šiaulių, „Spacierius“ iš Klaipėdos, „Neris“ iš Vilniaus, „Nemunėlis“ iš Jurbarko, „Reketys“ iš Pakruojo, „Ąžuolas“ iš Garliavos, „Volungė“ iš Kėdainių, „Jotvingis“ iš Marijampolės, „Trapukas“ iš Prienų, „Sintuola“ iš Šakių rajono, „Gaja“ iš Ignalinos, „Viesula“ iš Širvintų.

Šiemet tarp konkurso senbuvių suksis ir šeši debiutantai –  „Verpetas“ iš Biržų, „Gintaris“ iš Šeduvos, „Rasa“ ir „Mintinis“ iš Kauno rajono, „Dalužė“ ir „Šoktinis“ iš Vilniaus. 

Šokių grupes, kurios varžysis trijose kategorijose – miestų, rajonų centrų, miestelių ir kaimų – pagal repertuaro pasirinkimą, vyresnio amžiaus šokėjams tinkamą šokių atlikimo manierą, sceninę kultūrą bei originalumą vertins ir nugalėtojus rinks kompetentinga choreografijos žanro ekspertų komisija.

2002 m. Molėtuose vykęs pirmasis vyresniųjų (senjorų) tautinių šokių ansamblių ir grupių koncertinių programų konkursinis sambūris „Iš aplinkui“ paskatino šiuos kolektyvus susieiti kasmet ir pristatyti savo bei pamatyti kolegų naujai parengtas šokių programas.

GALERIJA

  • Liaudiškų šokių sambūryje Širvintose suksis net penki šimtai šokėjų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS