Lietuva ieško naujų kultūros atašė Lenkijoje ir Vokietijoje | Diena.lt

LIETUVA IEŠKO NAUJŲ KULTŪROS ATAŠĖ LENKIJOJE IR VOKIETIJOJE

  • 0

Kultūros ministerija paskelbė konkursus eiti kultūros atašė pareigas Lietuvos diplomatinėse atstovybėse Vokietijoje ir Lenkijoje.

Pretendentų dokumentų į šias valstybės tarnautojo pareigas laukiama iki balandžio 24 dienos, trečiadienį informavo ministerija.

Numatoma kadencijos pradžia – šių metų rugsėjo 2 dieną. Kultūros atašė kadencijos trukmė – treji metai.

Konkurso sąlygose keliami reikalavimai – turėti aukštąjį universitetinį literatūrologijos, menotyros arba viešojo administravimo studijų krypties studijų išsilavinimą arba bet kurį aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir dviejų metų darbo patirtį tarptautinių kultūros, meno projektų valdymo srityje.

Taip pat prašoma gerai išmanyti Lietuvos kultūros aktualijas, būti susipažinus su valstybės, kurioje ketinama dirbti, kultūra, istorija, politikos aktualijomis, kaip privalumas vertinami kultūriniai ryšiai su minimomis valstybėmis.

Kultūros atašė pareiginė alga neatskaičius mokesčių – nuo 2 tūkst. 463 eurų.

Kultūros atašė funkcijos yra užtikrinti bei įgyvendinti tarptautinį bendradarbiavimą kultūros ministrui pavestoje valdymo srityje. Šie atašė yra tiesiogiai pavaldus kultūros ministrui ir diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos vadovui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS