Lietuvos fotomenininko R. Jarmalavičiaus nuotraukos pateko į pasaulio TOP100 | Diena.lt

LIETUVOS FOTOMENININKO R. JARMALAVIČIAUS NUOTRAUKOS PATEKO Į PASAULIO TOP100

  • 0

Tarp 100 geriausių pasaulyje vienspalvių nuotraukų šiemet išrinkti du žinomo Lietuvos fotografo Ričardo Jarmalavičiaus kūriniai. Šios nuotraukos pateko į tarptautinio konkurso „Monochromatic Awards 2022“ finalą ir rugsėjį bus publikuotos specialiame fotografijos žurnalo „Dodho“ albume „Monochromatic – Best photographs of 2022“.

Pasaulinio įvertinimo sulaukė juodai baltos R. Jarmalavičiaus nuotraukos „Paplūdimyje“ ir „Pasimatymo vieta“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Mobiliuoju telefonu „iPhone“ darytoje nuotraukoje „Paplūdimyje“ užfiksuota šių metų žiemos akimirka Tenerifėje.

„Akmenuotame mano mėgstamiausio miestelio paplūdimyje kasdien mačiau neįgalų jauną vyrą. Visi maudėsi, šokinėjo, linksminosi, o jis sėdėjo ir visa tai stebėjo. Po kurio laiko vyras atsargiai nuriedėdavo nuo akmenų. Grįždavo namo, kur, tikiuosi, jo kažkas laukė“, – pasakojo autorius.

Keletą prestižinių įvertinimų jau pelniusi R. Jarmalavičiaus nuotrauka „Pasimatymo vieta“ daryta 2011 metais Paryžiuje.

„Mėgstamiausias užsiėmimas Paryžiuje – stebėti žmones ir jų gyvenimus. Ypač kai tiek daug visko randi vienoje vietoje – kaip ant šių laiptų Senos pakrantėje. Nieko aplink nematantys įsimylėjėliai, pavargusi pensininkų porelė, į vadovėlį įnikusi studentė, sumuštiniu alkį malšinantis jaunuolis – netrukus jų vietas ant laiptų užims kiti žmonės ir jų istorijos“, – dalinosi fotomenininkas.

Pasimatymo vieta. Paryžius, Prancūzija, 2011. Nikon D300S / Ričardo Jarmalavičiaus nuotr.

Daugiausiai mobiliuoju telefonu darytomis juodai baltomis nuotraukomis išgarsėjusio R. Jarmalavičiaus kūryba yra įvertinta per penkiasdešimt tarptautinių apdovanojimų.

Šiemet paskelbtuose „World's Top Mobile Photographer“ reitinguose fotomenininkas pripažintas šeštuoju visame pasaulyje ir pirmuoju Lietuvoje. R. Jarmalavičius 2018 ir 2016 metais pelnė Metų fotografo titulus pasauliniame konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards”, du kartus –- 2021 ir 2019 metais – buvo nominuotas mobiliosios fotografijos Oskarams konkurse „iPhone Photography Awards“.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, per 20 metų vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra pasaulinės komunikacijos grupės „Havas“ partneris Baltijos šalyse.

GALERIJA

  • Pasimatymo vieta. Paryžius, Prancūzija, 2011. Nikon D300S.
R. Jarmalavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS