Meno kūrėjams ruošiamasi kompensuoti dalį dėl karantino patiriamų nuostolių | Diena.lt

MENO KŪRĖJAMS RUOŠIAMASI KOMPENSUOTI DALĮ DĖL KARANTINO PATIRIAMŲ NUOSTOLIŲ

Kultūros ministerija pirmadienį skelbia, jog ruošiamos priemonės, kaip kompensuoti kūrėjams dalį nuostolių, patiriamų dėl įvesto karantino.

„Kultūros ministerija supranta situacijos rimtumą ir deda visas pastangas, kad koronaviruso sukelti padariniai kultūros sričiai ir čia dirbantiems žmonėms būtų kuo labiau sumažinti. Įvertinsime visus aspektus ir kartu su Vyriausybe priimsime reikiamus sprendimus“,  – pranešime spaudai sako kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Pasak Kultūros ministerijos, pirmadienį Vyriausybės patvirtintame Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso sukeltų padarinių mažinimo priemonių plane numatytos priemonės, skirtos sumažinti padarinius kultūros sričiai.

Numatyta išplėsti Meno kūrėjų socialinės apsaugos programą – skirti ir apmokėti kūrybines prastovas meno kūrėjams, dėl ekstremalios situacijos negalintiems iš savo veiklos gauti pajamų, ir skirti šiam tikslui įgyvendinti papildomų lėšų.

Tai numatantį teisės akto projektą Kultūros ministerija Vyriausybei žada pateikti trečiadienį.

Pasak ministerijos, Vyriausybės patvirtintame plane numatyti veiksmai iki trijų mėnesių mokėti fiksuotas išmokas savarankiškai dirbantiems bei finansiškai prisidėti prie darbdavių pastangų išsaugoti darbo vietas taip pat aktualūs individualią veiklą vykdantiems kultūros ir kūrybinių industrijų srityse bei nevalstybiniam sektoriui, įskaitant ir kultūros organizacijas.

Kultūros ministerija savo valdymo srityje taip pat sprendžia dėl papildomų priemonių taikymo siekiant sumažinti koronaviruso ir karantino padarinius kultūros srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

,

svarbiausiai Žalpio chebrytei iš meno parko ir KEKS 2022 ponioms reikėtu pakompensuoti nuostolius neveiklos, nes sužlugs menas Kaune.

O

kaip su bibliotekom bus? Dirba, nedirba? Jei dirba, tai ar gaus bibliotekininkės kokią kompensaciją už riziką? O jei nedirba, tai gal man nebereik nešt knygas grąžint?

hahaha

hahaha kokie ten ju nuostoliai, juk ir taip mazai kas perka pas juos,siais laikais pilieciams ne iki menu,ziuri tik i kojnes prisigrust...nera tokiu antpludziu ir i teatrus, o apie galerijas isvis nera ten ko mastyt,ten per savaite keli lankytojai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS