Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda | Diena.lt

MINERALŲ SPECIALISTAS: AKMENYS YRA GYVI, JIE GYDO, SAUGO, PADEDA

Akmenys – gyvi. Kaip ir visa mūsų žemė. Teisingai naudojami jie sustiprina tai, ką mes spinduliuojame, ko geidžiame, gali suteikti energijos, sveikatos ir padeda tobulėti dvasiškai. Tuo įsitikinęs mineralų specialistas Remigijus Toleikis.

Kažkas nepaprasto

"Pagreitintame filmuke mačiau, kaip tirpsta Šiaurės ašigalis, po to – pasidengia ledu, – apie metus filmuotą dokumentinį filmą pradėjo pasakoti Remigijus. – Žemė tarsi kvėpavo. Ji gyvas organizmas. Tuos dalykus reikia vertinti plačiau, pažvelgti už mūsų matymo ribų. Akmenys taip pat gyvi, kaip ir visa mūsų planeta."

Nuo vaikystės akmenimis susidomėjęs R.Toleikis rimtai mineralais domisi dvylika metų, su jais dirba jau ketverius.

"Turėjau sėkmingų verslų, domėjausi daugeliu dalykų, bet viskas greitai nusibosdavo. Atradęs mineralus supratau, kad tai mano pašaukimas, – prisipažino vyras ir šyptelėjo: – Jie suteikia džiaugsmo ir gelbsti nuo nuobodulio."

Žmonės dažnai intuityviai jaučia, kad akmenys – kažkas nepaprasto, o brangakmeniai daugelį žavėjo seniai.

"Susižavėjimas jau yra vartai į mineralų pasaulį. Akmuo – abstraktus pavadinimas, tikslesnis – mineralai, nes visi akmenys yra mineralai, – aiškino Remigijus. – O akmenų galia tikėta jau prieš šimtus, tūkstančius metų. Jų poveikį sėkmingai įrodė taikomoji kineziologija."

R.Toleikis prisimena vieną iš taikomosios kineziologijos eksperimentų, kai žmogus į delną paima buteliuką su aminorūgštimi.

"Bandymai įrodė, kad organizmas reagavo į tai – kai kurios raumenų grupės buvo tarsi paveiktos aminorūgšties.

Žmones veikia muzika, garsai, spalvos, taip pat – akmenys.

Sustiprina bioenergetinę sistemą

Mineralų pasaulį Remigijus vadina slėpiniu, nes domėjimasis akmenimis atveria naujus informacijos klodus. Ir tai – ne tik mokslo tyrimai, bet ir asmeninė patirtis.

"Atradimai keičia realybę, sąmonė atsiveria platesniam suvokimui, – įsitikinęs mineralų specialistas. – Prasideda abipusis santykis, atradau ryšį su mineralais."

Ant jo kaklo – Šyvos energija: rudrakšo – melsvojo kipariso – karoliukai. 108. Religinis, mistinis skaičius.

Ant rankų – berilų šeimos akmenys – melsvas akvamarinas, rožinis morganitas.

"Jų savybės padeda kelti sąmonės lygį. Akmenys rūšiuojami ir pagal poveikį, žmogui reikalinga įvairaus diapazono energija, – aiškino Remigijus. – Daug mokslo sričių įrodė, kad žmogus – ne tik fizinis kūnas, bet ir bioenergetinis."

Ar kiekvienam žmogui reikia turėti akmenų?

"Ne, nebūtinai, – nebruko savo nuomonės R.Toleikis. – Bet jie sustiprina mus, mūsų bioenergetinę sistemą, savybes. O kai trūksta energijos, vėliau tai jaučia mūsų fizinis kūnas, prasideda ligos."

Turi liestis su kūnu

Kaip pasirinkti akmenis? Sąmoningai ar intuityviai?

Kai kurie specialistai teigia, kad intuicija kartais pastūmėja  išsirinkti ne tą akmenį, jis gali neigiamai veikti bioenergetines sistemas.

"Obsidianas priskiriamas prie labai stiprių, pavojingų akmenų ir gali sukelti neigiamą poveikį, – pastebėjo Remigijus. – Jis ištraukia iš pasąmonės paslėptas emocijas, baimes. Ir jei žmogus tam nepasirengęs, gali patirti nemalonių pojūčių. Tačiau esu įsitikinęs, kad nieko nebūna atsitiktinai. Jei būsi atviras, viskas tik į gera."

Prie stiprių, pavojingų akmenų Remigijus priskiria ir lavos akmenį. Jo derinys su tamsiu granatu – stiprus, skatina gyvybinę, ugninę energiją. Kaip šalutinį efektą galima įvardyti tai, kad sustiprina vyriškas savybes, o jei žmogus blaškosi, neturi krypties, šis derinys gali dar labiau sutrikdyti.

Kodėl akmenį geriau nešioti ant kūno, o ne tik laikyti namuose?

"Stipresnis poveikis. Neatsitiktinai žiedai su brangakmeniais mus stipriai veikia. Energijos kanalai eina per pirštus, riešus. Ir, pasak astrominerologų, mūsų pirštai – kiekvienos planetos energija. Akmuo daro poveikį liesdamasis su kūnu.  Pasitelkdami akmenis, žinodami, ko mumyse per daug ar per mažai, galime koreguoti savo charakterį, savybes."

Skeptikai šyptelės: akmenys gali padėti mums tapti turtingiems, mylimiems, sveikiems?

"Kai kurie žmonės jaučia ir supranta, kad pasaulyje yra daugiau, nei mato mūsų akys. Mūsų gyvenimą veikia daug kitų dalykų, – pastebėjo R.Toleikis. – Ir baldai, ir garsai, ir daiktai namuose, ir kaip puošiamės, rengiamės. Tai galima patikrinti eksperimentuojant su savimi."

Dovanoto – poveikis stipresnis

Jei žmonės niekuo nenori tikėti, sako, kad tai nesąmonė, juos akmuo veiks minimaliai.

"Mintys materializuojasi, kuria realybę, o neigiami įsitikinimai blokuoja, todėl ir nesulaukiama poveikio, – aiškino mineralų specialistas. – Antroji žmonių kategorija abejoja ir mano, kad galbūt tai veikia. Tuomet prasideda magija, alchemija. Sumokėdamas už mineralus žmogus išskiria savo energijos, pasirašo nematomą kontraktą."

Remigijus pabrėžia, kad dar stipresnis poveikis, kai mineralas dovanojamas. Nuoširdžiai, su meile. Neatsitiktinai stiprų poveikį turi artimųjų dovanojami žiedai, amuletai, pakabukai.

"Tuomet veikia ypatinga alchemija, akmuo tarsi užprogramuoja intenciją, ko linkėta: sveikatos, meilės, sėkmės, pinigų", – pasakojo R.Toleikis.

Trečioji kategorija žmonių – atviri, žino, kaip veikia pasaulis, tiki gilesniais, nematomais dalykais, pasiryžę gyvenimą užpildyti harmoninga energija. Jie atviri akmenų poveikiui ir gali tikėtis stipriausio efekto.

"Įsigyjant akmenį reikia palinkėti priimti teigiamą, harmoningą jo poveikį, tikėti, kad jis padės mums augti, tobulėti visomis prasmėmis", – pabrėžė mineralų specialistas.

Bioenergetiniai taškai ir akmenys

Sveikatos, meilės, pinigų, turto, išminties, darbo, apsaugos. Tokių dalykų dažniausiai prašo žmonės, tikėdamiesi, kad  mineralai padės tai pasiekti.

"Vienas pagrindinių būdų pasirinkti tinkamą akmenį – žinoti apie čakras – bioenergetinius centrus, atsakingus už skirtingas sritis", – aiškino Remigijus ir pradėjo vardyti čakras.

Septintoji – viršugalvio čakra, yra ryšys su kosmosu. Violetinės spalvos. Pagrindinis akmuo – ametistas.

Šis akmuo padeda transformuotis, įgyti išminties, sėkmingai spręsti psichologines problemas. Tinkami ir kiti violetiniai akmenys – čeroitas, sugilitas ir universalūs akmenys – selenitas ir visoms čakroms tinkantis kalnų krištolas.

Šeštoji čakra – trečioji akis –  yra vos virš antakių, atsakinga už aiškiaregystę.

"Tai mūsų gebėjimas matyti tiesą. Jei ji aktyvuota ir sveika, nebūsime lengvai apgaunami, jausime, kas tinka, kas ne, – teigė mineralų specialistas. – Jos spalva tamsiai mėlyna, todėl pagrindiniai jos mineralai tamsiai mėlynos spalvos – lazuritas, kianitas, mėlynasis safyras."

Penktoji čakra – gerklėje. Žydri ir žalsvi akmenys – akvamarinas, amazonitas, turkis, larimaras. Ji atsakinga už mūsų saviraišką, sugebėjimą reikšti mintis, išsakyti, kas yra mūsų viduje. Kai mums stinga diplomatijos, nemokame išsakyti minčių, tinka žalsvi, žydri akmenys. Rožinės spalvos akmenys tinka stiprinant širdies čakrą. Ketvirtasis bioenergetinis centras – meilės centras.

"Meilę reikia suprasti universaliąja prasme, nes mums visiems kasdien reikia meilės, – pastebėjo Remigijus. – Jei šis centras uždarytas, negalime būti laimingi, jaučiame, kad kažko trūksta. Puikus akmuo – rožinis kvarcas. Visi specialistai pastebi, kad jis tinka visiems, neturi pašalinio poveikio, padeda atverti širdies centrą."

Tinka ir aukštas vibracijas skleidžiantis rožinis kuncitas. Vidiniams ieškojimams nusiteikę žmonės renkasi skaidresnius akmenis – rožinis kuncitas, berilai, morganitas atveria mūsų sielas dvasinei meilei.

Laisvė ir seksualinė energija

Mūsų darbams žemėje, gebėjimui realizuoti idėjas tinka geltonos spalvos akmenys. Jei jie turi kitų atspalvių, veikia kelis centrus. Gelsva spalva – turtas.

Tokie yra geltonasis kvarcas – citrinas, geltonasis Andų opalas, geltonasis safyras, piritas. Pastarasis yra labai stiprus akmuo, nors kartais vadinamas kvailių auksu. Kai žmonės, ieškantys aukso, rasdavo piritą, apsidžiaugę manydavo, kad tai nemažas aukso gabalėlis.

"Šis mineralas – labai stiprus ir yra iš tų pavojingųjų, galinčių turėti pašalinį poveikį, – perspėjo Remigijus. – Jautresni žmonės arba nesąmoningai pasirinkusieji šį akmenį gali jausti stiprią energiją, juos tarsi krato, pojūčiai gali būti nemalonūs. Nebent šį akmenį pasirenkate sąmoningai."

Antrąją čakrą padeda aktyvinti apelsino spalvos akmenys. Šis centras atsakingas už vidinę laisvę, kūrybinę, seksualinę energiją, gyvenimo džiaugsmą.

"Žmonėms, kuriems tarsi trūksta laisvės, rekomenduojami apelsino spalvos akmenys: oranžinis selenitas, karneolis (tinka ir pirmajai, ir antrajai čakrai), oranžinis granatas, oranžinis kalcitas, – pasakojo specialistas. – Šie akmenys tinka, kai turite daug idėjų, bet negalite jų realizuoti, kai norite pritraukti gyvenimo partnerį. Jis aktyvina ir Veneros, meilės planetos, energiją."

Pirmajai čakrai, atsakingai už ryšį su žeme, gyvybinius instinktus, sugebėjimą išgyventi ypač ekstremaliomis situacijomis, priskiriami tamsūs rudi, juodi mineralai. Tai hematitas, juodasis turmalinas, jaspiai, lavos akmuo. Šie akmenys tinkami, kai trūksta fizinio tvirtumo, stiprybės. Beje, pirmosios čakros akmenys sustiprina apsaugą, padeda, kad mūsų nenupūstų blogi energiniai vėjai.

Mėgstamiausias – kalnų krištolas

Remigijaus namuose – tūkstančiai mineralų. Kai kurie jį ypač džiugina. Mineralų specialistas turi akmenų altorėlį.

"Jį rekomenduoju turėti daugumai, – patarė R.Toleikis. – Visiems reikėtų namuose turėti šventą vietą, kur galima pabūti ramiai, pamedituoti, susikaupti, susikoncentruoti."

Priklausomai nuo norų, dienos darbų, Remigijus nešioja skirtingas akmenų apyrankes. Kai rengiasi paskaitai ar meditacijai, žino, kad bus darbo su energijomis, renkasi apsauginius akmenis – juodąjį turmaliną, dūminį kvarcą. Taip pat neretai nešioja Andų opalą, berilus, kianitą, diopsidą. Kai reikia daugiau dirbti – tigro akį, granatą.

Ypatingas, mėgstamiausias Remigijui mineralas – kalnų krištolas, kuris stiprina viską, ką siunčiame mintimis, dera su kitais akmenimis ir stiprina jų poveikį.

"Kalnų krištolas – skaidrus kvarcas. Jis naudojamas technikoje. Kvarcas sugauna bangas, kai jos sustiprinamos, tai tarsi radijo imtuvas. Kvarcas girdi tai, ko mes negirdime, jo diapazonas labai platus. Kvarcas naudojamas ir kompiuteriuose, – aiškino R.Toleikis. – Beje, garsusis Silicio slėnis, kuriame įsikūrusios garsios korporacijos – "Google", "Microsoft", "Facebook" ir kitos, pavadintas pagerbiant kvarcą. Silicis – pagrindinis kvarco cheminis elementas. Tad, jei jis pagauna ir girdi radijo bangas, kodėl negali girdėti ir programuoti mūsų minčių?"

Moterims ir vyrams

Kaip pasirinkti akmenį, jei nežinai, ko nori, ko trūksta? Sveikatos? Fizinis kūnas – tai pirmoji čakra, o kai ji nusilpusi, silpsta fizinis kūnas.

"Priklausomai nuo sveikatos sutrikimų, mums gali reikėti ir kitoms čakroms tinkamų akmenų. Pavyzdžiui, sutrikus virškinimo sistemai – trečiajai čakrai, padės citrinas, piritas", – teigė Remigijus.

Trūkstant meilės rekomenduojamas rožinis kvarcas, kuncitas, morganitas, rožinis Andų opalas, pinigams pritraukti – citrinas, piritas, geltonasis safyras, siekiant išminties – ametistas.

"Beje, popiežius nešioja žiedą su ametisto – dvasingumo, išminties akmenimi", – pastebėjo mineralų specialistas.

Ar visi akmenys tinka vyrams ir moterims?

"Jei žmoguje pernelyg daug vyriškumo, gali padaugėti agresijos, uždarumo, pritrūks tolerancijos. Jei pernelyg stipri moteriška energija, pernelyg pasiduosime kitų poveikiui, – aiškino Remigijus. – Tiesa, rožiniai akmenys labiau tinka ir rekomenduojami moterims, tamsesnių spalvų – vyrams. Aš nešioju rožines apyrankes, man patinka jų energija, morganitas – dvasinės meilės akmuo."

Keli mineralai puikiai tinka vaikams. Dar mūsų protėvių tautosakoje apdainuotas gintaras, turintis daug puikių savybių, gerina virškinimą, saugo, suteikia džiaugsmo. Taip pat vaikams tinka rožinis kvarcas, kalnų krištolas.

Harmonija ir sąmoningumas

Su akmenimis, primena Remigijus, reikia draugauti, jais džiaugtis, jausti emocinį ryšį.

"Jei jie tik šiaip gulės – nebus didelio poveikio, – perspėjo specialistas. – Beje, akmuo gali energiškai užsiteršti. Būna, kai nenorime nešioti kažkokio mums mielo papuošalo. Valymo būdų yra daug – kai kuriems akmenims tinka vanduo."

Ar akmuo gali užvaldyti žmogų? Reikia stebėti save, kas vyksta mūsų gyvenime, kokios savybės sukelia pasikartojančius įvykius. Tai pirmieji žingsniai į paslaptingų jėgų pasaulį. O visatoje labai svarbu atvirumas. Prasidėjus savęs pažinimui pabunda intuicija ir tuomet pritraukiame tai, ko mums reikia, – randame tinkamą knygą, mineralą ar net žmogų.

Mineralų specialistas neretai rengia ir kristalų mandalos meditaciją.

"Kai kažko labai reikia, galima iš akmenų sudėlioti mandalą, medituoti, koncentruotis, – pasakojo R.Toleikis. – Mandala aktyvuosis, taps energijos šaltiniu."

Remigijus pateikė pavyzdį: praėjus dienai po aktyvios meditacijos, kuriant mineralų mandalą, vienas dalyvis sulaukė žinios, kad gavo palikimą. Ir to sulaukė ne mirus artimiesiems ar atsitikus nelaimei, bet harmoningu būdu.

"Kažko prašant galioja pagrindinė sąlyga: išlaikyti sąmoningumą, kažko prašyti ir kviesti pačiu harmoningiausiu būdu, –  pabrėžė Remigijus. –  Akmenys stiprina tai, ką mes spinduliuojame, bet patys turime siekti gerinti savo gyvenimą ir tobulinti vidinį dvasinį pasaulį."

GALERIJA

  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
  • Mineralų specialistas: akmenys yra gyvi, jie gydo, saugo, padeda
Elijaus Kniežausko, Deimantės Piraitytės, Elenos Katkuvienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Smagu

skaityti straipsnius apie gražius, šviesius žmones.Sėkmės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS