Dirigentas ir muzikologas D. Katkus sveikinamas jubiliejaus proga | Diena.lt

DIRIGENTAS IR MUZIKOLOGAS D. KATKUS SVEIKINAMAS JUBILIEJAUS PROGA

  • 1

Juozas Donatas Katkus, nusipelnęs Lietuvos altininkas, dirigentas, muzikologas ir pedagogas švenčia savo 80-metį, praneša Vyriausybė.

Premjerė Ingrida Šimonytė nuoširdžiai sveikino D. Katkų jubiliejaus proga.

„Savo žiniomis ir didžiule patirtimi dalijotės su jaunaisiais muzikos pasaulio talentais, taip pat nuolat garsinote Lietuvos vardą svetur. Jūsų meistriškumas, atsidavimas mylimai sričiai žavi, kaip ir Jūsų charizma bei amžinas noras pažinti pasaulį. Linkiu malonios kasdienybės muzikos, nuolatinių prasmingų atradimų ir stiprios sveikatos“, – sakoma premjerės sveikinime.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda taip pat pasveikino D. Katkų.

„Esate viena ryškiausių, charizmatiškiausių Lietuvos kultūrinio gyvenimo asmenybių: nuo Vilniaus kvarteto, Šv. Kristoforo kamerinio orkestro profesinių bei meistriškumo aukštumų didžiausiose pasaulio scenose, Kristupo vasaros festivalio dovanos muzikos meno mylėtojų auditorijai iki kasdienybėje besiskleidžiančių mūsų bendrabūvio formų stebėjimo ir unikalių įžvalgų – kiekvienas savaip vertiname ir gėrimės Jūsų kultūrinio ir visuomeninio veikimo pavyzdžiais“, – sveikinime pažymėjo prezidentas.

Šalies vadovas padėkojo menininkui už ilgametę pedagoginę veiklą ugdant jaunuosius Lietuvos muzikus, plačiai sklindantį Lietuvos vardą, taip pat už kuklumo, paprastumo ir kartu išskirtinio profesionalumo pamokas.

Prezidentas palinkėjo menininkui nepailstamos energijos, įkvėpimų ir šypsotis skatinančių patirčių.

Kultūros ministras taip pat negailėjo sveikinimų.

„Sveikindamas gražios sukakties proga, noriu dar kartą išreikšti susižavėjimą Jūsų įspūdinga kūrybine veikla, atsiskleidusia altininko, dirigento, muzikologo, pedagogo, knygų autoriaus, aktoriaus ir kitais meniniais talentais. Leiskite nuoširdžiai padėkoti ne tik už didžiulį Jūsų indėlį į Lietuvos muzikinę kultūrą ir jos garsinimą pasaulyje – tiek suburiant Vilniaus kvartetą ir jame griežiant, tiek įkuriant Švento Kristoforo kamerinį orkestrą ir jam vadovaujant, tiek rengiant Kristupo vasaros festivalius – bet ir už pilietiškumą, skvarbų žvilgsnį ir šmaikštų žodį vertinant mūsų kultūros ir visuomeninio gyvenimo reiškinius“, – linkėdamas Maestro stiprios sveikatos bei gyvenimo pilnatvės sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Lietuvos operos solistas Liudas Mikalauskas taip pat pažėrė sveikinimų.

„Mieliausias Maestro, noriu nuoširdžiausiai jus pasveikint jubiliejaus proga! Esu dėkingas Dievui už mūsų kelių susikirtimo dovaną. Esat man didelis mokytojas buvimo scenoje, sugebėjimo kurti ne tik meną, bet ir pačius kolektyvus, festivalius nuo pat idėjos iki baigiamojo furšeto. Mokiausi ir mokausi iš jūsų kaip griauti sieną tarp žiūrovo ir artisto, kaip vidinės inteligencijos ir humoro pagalba paskatinti klausytoją išsėdėti iki koncerto pabaigos ir pamažu pamilti tą muziką, kuri jam grojama. Savo asmenybe į kultūros pažinimą atvedėt daugybę klausytojų, kurių meile dabar naudojamės ne vienas. Gyvuokit ilgiausius metus! Myliu, bučiuoju“, – savo feisbuko paskyroje rašė L. Mikalauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Keista

Visi sveikina,o mikalauskas laizytis lenda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS