Mirė britų kompozitorius P. Maxwellas Daviesas | Diena.lt

MIRĖ BRITŲ KOMPOZITORIUS P. MAXWELLAS DAVIESAS

  • 0

Būdamas 81 metų pirmadienį mirė vienas garsiausių britų šiuolaikinių kompozitorių ir dirigentas Peteris Maxwellas Daviesas (Piteris Maksvelas Deivisas), kuris sirgo leukemija, pranešė jo atstovai.

Velionis laikėsi radikalių politinių pažiūrų ir visą savo gyvenimą buvo atsidavęs muzikiniam švietimui. Nuo 2004 iki 2014 metų jis buvo oficialus karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) rūmų kompozitorius.

Šis jo paskyrimas sukėlė nemažą sąmyšį, kadangi tuo metu kompozitorius buvo žinomas kaip respublikonas. Tačiau vėliau jis paaiškino sutikęs imtis jam skirtų pareigų, gerbdamas monarchijos „tęstinumą, tradicijas ir stabilumą“.

P.Maxwellas Daviesas buvo produktyvus autorius, sukūręs 10 simfonijų ir šešias operas. Jis taip pat buvo Karališkosios Filharmonijos ir BBC Filharmonijos orkestrų dirigentas ir kompozitorius.

Paskutinis kompozitoriaus darbas buvo vaikams skirta opera „The Hogboon“, kurios premjera „Barbican“ (Barbakano) teatre Londone numatyta šių metų birželį. Ją atliks Londono simfoninis orkestras, diriguojamas Simono Rattle'o (Saimono Retlo).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS