Lietuvė tapo Birmingamo simfoninio orkestro vadove | Diena.lt

LIETUVĖ TAPO BIRMINGAMO SIMFONINIO ORKESTRO VADOVE

  • 0

Talentinga 29-erių metų dirigentė iš Lietuvos Mirga Gražinytė-Tyla buvo paskirta Birmingamo simfoninio orkestro vadove už savo energiją ir „retą talentą“, ketvirtadienį rašo britų dienraštis „The Guardian“.

Birmingamo simfoniniam orkestrui M.Gražinytė-Tyla pirmą kartą dirigavo 2015 metų liepą ir sukėlė tokį įspūdį muzikantams, vadovybei ir žiūrovams, kad buvo paprašyta grįžti šių metų sausį diriguoti jai specialiai surengtame koncerte. Dėl dirigentės kovojo ir San Diego simfoninis orkestras, kuriame ji debiutavo praėjusių metų pabaigoje.

Šiuo metu lietuvė dirba dirigento asistente Los Andželo filharmonijoje, taip pat yra Zalcburgo teatre muzikinės dalies vadovė. Birmingamo simfoniniam orkestrui ji pradės vadovauti nuo rugsėjo mėnesio ir šias pareigas eis trejus metus.

„Man buvo taip lengva dirbti su Birmingamo simfoninio orkestru, kad negaliu sulaukti, kada galėsiu pradėti. Kiekvienas orkestro muzikantas yra menininkas su savo individualybe ir atsakomybės jausmu. Tikiu, kad būsime puiki komanda, laukiu, kada galėsime pradėti kurti muziką kartu“, - komentavo muzikos pasaulį sužavėjusi M.Gražinytė-Tyla.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS