MO muziejus pristato virtualų turą po parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ | Diena.lt

MO MUZIEJUS PRISTATO VIRTUALŲ TURĄ PO PARODĄ „RŪŠIŲ ATSIRADIMAS. 90-ŲJŲ DNR“

  • 0

MO muziejus, reaguodamas į šiuo metu Lietuvoje paskelbtą karantiną, pristato dar vieną naujieną – virtualų turą po lankomiausią meno parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“. Puiki proga tiems, kas nespėjo aplankyti parodos tai padaryti virtualiai, o kas spėjo – prisiminti tai, kas patiko. Ši naujiena papildo jau nuo kovo 13 dienos muziejaus plėtojamą rubriką #menasnaMO.

Lankomiausia paroda – visiems

„Esame atviras muziejus ir norime sudaryti galimybę visiems semtis įkvėpimo, sužinoti kažką naujo ir įdomaus net ir tada, kai jie negali atvykti į MO. Taigi specialiai šiuo laikotarpiu, kai dauguma mūsų laiką leidžiame namuose, pristatome virtualų turą po parodą, kuri nepaliko nei vieno abejingo. Ši paroda žadina įvairius jausmus, todėl kviečiame prisiminti, apmąstyti ir įsikvėpti lankant parodą virtualiai iš savo namų“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Virtualų turą galima rasti MO muziejaus svetainėje čia. Jame – proga ne tik pasivaikščioti po visą MO muziejaus parodą, bet ir susipažinti su kūrinių bei eksponatų istorijomis ar aprašymais. Ture pateikiami ir dauguma parodoje eksponuotų video kūrinių, o mėgstantiems muziką – specialūs Lietuvos miestus pristatantys garso takeliai.

Siūlomi net du parodos e. gidai

Papildomas būdas pažinti parodą – ją pristatantis e. gidas. Paroda „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ turi net du išskirtinius e. gidus. Išsamų gidą po parodą (jį galima rasti čia) įrašė 90-aisiais itin populiarūs Algis Ramanauskas-Greitai ir Ramunė Kurienė.

O norintiems asmeninių istorijų – pasakojimai iš pirmų lūpų, įgarsinti pačių žmonių. Šį gidą galima rasti čia. Tai žmonių pasakojamos istorijos apie verslą, pankus, reiverius, parduotuves, keliones, lauktuves, televiziją, horoskopus ir ateivius.

Kaip gauti MO muziejaus naujienas?

Norintys gauti MO muziejaus naujienlaiškį su specialia rubrika #menasnaMO, kviečiami prenumeruoti muziejaus naujienas čia. Tokiu būdu nereikės specialiai ieškoti naujausios informacijos, ji jus pasieks elektroniniu paštu.

Šiuo metu, kol šalyje paskelbtas karantinas, MO muziejus naujienlaiškius siunčia du kartus per savaitę: įkvepiančiai savaitės pradžiai (pirmadieniais) ir turiningam artėjančiam savaitgaliui (ketvirtadieniais).

#menasnaMO naujienlaiškyje galima rasti įdomiausius MO kolekcijos kūrėjus pristatančias „paMOkas“, 90-ųjų parodos video dokumentacijas, parodos „Mekas mirksi geriau“ kūrinius su pristatymais ar kitą turinį apie meną ir kultūrą.

Lietuvos 10-ojo dešimtmečio savą interpretaciją ir prisiminimus į vieną parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ sujungė plati ir įvairi kuratorių komanda, kurioje yra Vaidas Jauniškis, Rimantas Kmita, Mantas Pelakauskas, Miglė Survilaitė, Aurimas Švedas, Tomas Vaiseta, Renata Valčik. Parodos architektai – Renata Valčik, ir Joris Šykovas, dizaineris – Liudas Parulskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS