Nė vienas kūrinys nesurinko daugumos balsų: nutarta šiemet niekam neskirti L. Dovydėno premijos | Diena.lt

NĖ VIENAS KŪRINYS NESURINKO DAUGUMOS BALSŲ: NUTARTA ŠIEMET NIEKAM NESKIRTI L. DOVYDĖNO PREMIJOS

  • 0

Komisijai neišrinkus premijos verto kūrinio, nutarta šiemet neskirti Liudo Dovydėno premijos, antradienį pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.

Dalies komisijos narių teigimu, ne visi pateikti kūriniai atitiko premijos įstatuose minimus reikalavimus. 

„Premijos skyrimas ne romanui, o kito žanro kūriniui prieštarautų premijos įstatams. Taip sutapo, kad šiemet buvo nominuotos trys knygos, kurios nėra romanai, o tarp likusių komisija lyderio neišrinko“, – sakė komisijos sekretorė rašytoja Kristina Sabaliauskaitė.

„Šiemet dalis pasiūlytų kūrinių neatitiko įstatų reikalavimų, o likusieji nesurinko komisijos daugumos balsų“,– teigė ir komisijos pirmininkas, poetas ir vertėjas Marius Burokas.

Daugumos komisijos narių nuomone nuspręsta šiais metais premijos neskirti.

Šiemet jai pasiūlyti šeši kandidatai: Akvilina Cicėnaitė („Anglų kalbos žodynas“), Juozas Gaižauskas („Pasibaidęs Dievo žirgas“), Marius Ivaškevičius („Tomas Mūras“), Loreta Jastramskienė („Visada, Tėve, bus Amerika“), Jurga Vilė („Nukritę iš Mėnulio. Sapnas apie Oskarą Milašių ir kitus paukščius“), Agnė Žagrakalytė („Triukšmaujantys: katalikai“).

Rašytojo ir žurnalisto Liudo Dovydėno (1906–2000) premija teikiama nuo 2008-ųjų.

Jos mecenatas – Jungtinėse Valstijos gyvenantis rašytojo sūnus fotomenininkas Jonas Dovydėnas. 

Premijos laureatais anksčiau yra tapę rašytojai Romualdas Granauskas, Leonardas Gutauskas, Vytautas Martinkus, Valdas Papievis, Vladas Kalvaitis, Donaldas Kajokas, Grigorijus Kanovičius, Kristina Sabaliauskaitė, Birutė Jonuškaitė, Sigitas Parulskis, Markas Zingeris, Rugilė Audenienė ir Ieva Dumbrytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS