Nesutapo požiūriai: latvių dirigento A. Nelsono nebus R. Wagnerio festivalyje | Diena.lt

NESUTAPO POŽIŪRIAI: LATVIŲ DIRIGENTO A. NELSONO NEBUS R. WAGNERIO FESTIVALYJE

  • 0

Didelės sėkmės sulaukęs latvių dirigentas Andris Nelsonas pasitraukė iš šių metų Bairoito festivalio, likus vos mėnesiui iki šio labiausiai operos pasaulyje vertinamo renginio atidarymo, kuriame jis turėjo diriguoti. Tai ketvirtadienį pranešė festivalio organizatoriai.

37 metų A. Nelsonas, kuris dabar yra Bostono simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas ir netrukus perims Vokietijos Leipcigo „Gewandhaus Orchestra“ batutą, turėjo diriguoti Richardo Wagnerio (Richardo Vagnerio) paskutinės operos „Parsifalis“ (Parsifal) naujausią pastatymą.

„Su didžiausia pagarba Bairoito festivalio vadovybei ir personalui, direktoriui ir jo personalui, dirigento asistentams, orkestrui ir chorui Andris Nelsonas paprašė festivalio vadovybės panaikinti jo sutartį dėl šios vasaros „Parsifalio“ pastatymo“, – sakoma festivalio atstovo Peterio Emmericho (Pėterio Emericho) pranešime, kuris buvo išplatintas elektroniniu paštu.

„Dėl skirtingo požiūrio į įvairius dalykus šių metų Bairoito festivalio atmosfera visoms šalims nesusiklostė abipusiškai patogiai. Su dideliu apgailestavimu Bairoito festivalis sutiko patenkinti Andrio Nelsono prašymą“, – nurodė festivalio atstovas.

Bairoito festivalį, mėnesį trunkančią vasaros muzikos šventę, sugalvojo pats kompozitorius, todėl jame yra atliekami tik jo kūriniai.

Dabar festivaliui vadovauja viena iš R. Wagnerio provaikaičių Katharina Wagner (Katarina Vagner).

Naujojo „Persifalio“ pastatymo premjera, kurios režisierius yra vokietis Uwe Ericas Laufenbergas (Uvė Erikas Laufenbergas), turėtų įvykti pirmąją festivalio dieną, liepos 25-ąją. Paprastai iškilmingas festivalio atidarymas sutraukia daug Vokietijos politikos ir visuomenės elito atstovų.

Nuolatinė šio festivalio viešnia kanclerė Angela Merkel bus priversta praleisti pirmąjį vakarą dėl darbo įsipareigojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS