Pasirodė debiutinis teatro kūrėjo J. Tertelio dainų albumas „Prabudiman“ | Diena.lt

PASIRODĖ DEBIUTINIS TEATRO KŪRĖJO J. TERTELIO DAINŲ ALBUMAS „PRABUDIMAN“

  • 0

Pristatoma aktoriaus, režisieriaus, dramaturgo Justo Tertelio ilgai laukta, debiutinė kompaktinė plokštelė, kurioje sudėta dvylika autorinių dainų, iki šiol skambėjusių tik teatro spektakliuose, televizijos laidose bei gyvuose koncertuose.

Kaip pats kūrėjas sako: „Tai autorinės, aktorinės, sceninės, užkulisinės, socialinės ir asmeninės dainos, kurias norisi ištraukti „iš stalčiaus“ ir dalintis su visais. Kiekviena iš jų lyg atskira istorija ar spektaklio personažas, kviečianti nirti į vis naują temą ar nuotaiką. Manau, kad dainos pačios suras panašiai jaučiančius ir matančius dabartinį pasaulį, smalsius, nestokojančius humoro ir kūrybingumo klausytojus. Tikiu, kad šios dainos ir muzika kiekvienam leis šiek tiek sustoti, atsitraukti nuo mus supančių kasdienių reikalų, leis nors trumpam nuo visko prabusti. Dėl to albumas intuityviai ir buvo pavadintas „PraBudiMan“, man šis žodis savyje talpina daug prasmių.”

Debiutinės plokštelės kūriniuose dominuoja aktorinis atlikimas, nors čia galima išgirsti ir jautrių baladžių, tačiau gausu ir socialiai atpažįstamų temų: atkreipiamas dėmesys į gyvenimą „online“ ir kokį poveikį tai turi mūsų kalbai („XXI amžiaus veiksmažodžiai“), ironiškas žvilgsnis į susireikšminimą ir norą gyventi „labai teisingą“ gyvenimą („Tiek manyje…“), daina „Ei na na” parašyta sąmoningumui karantino metu, bei požiūris į „dramatišką“ aktoriaus profesiją („Špaga“).

Albume sąmoningai atsisakyta kiek įprasto iki šiol J. Terteliui „tik gitaros“ skambesio ir pasitelkiant profesionalų kompozitorių Igną Juzoką, buvo sukurtos aranžuotės, išsiskiriančios šviežiais sąskambiais ir platesnėmis instrumentuotėmis.

GALERIJA

  • Pasirodė debiutinis teatro kūrėjo J. Tertelio dainų albumas „Prabudiman“
  • Pasirodė debiutinis teatro kūrėjo J. Tertelio dainų albumas „Prabudiman“
„Bardai LT“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS