Paskelbti kandidatai į nacionalines kultūros ir meno premijas | Diena.lt

PASKELBTI KANDIDATAI Į NACIONALINES KULTŪROS IR MENO PREMIJAS

  • 0

Į nacionalines kultūros ir meno premijas atrinkta dvylika kandidatų, tarp jų – operos solistė Asmik Grigorian, kino režisierius Algimantas Puipa bei Lietuvos paviljono Venecijos meno bienalėje autorės Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė ir Lina Lapelytė.

Kultūros ministerija penktadienį pranešė, kad į prestižines premijas taip pat pretenduoja menotyrininkė Giedrė Jankevičiūtė, kompozitorė Zita Bružaitė, kino režisierė Giedrė Beinoriūtė, aktoriai Viktorija Kuodytė ir Dainius Svobonas, dailininkai Henrikas Čerapas ir Konstantinas Eugenijus Šatūnas, operos solistas Edgaras Montvidas bei rašytojas Saulius Šaltenis.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija šiuos kandidatus atrinko iš 40-ties visuomenės pasiūlytų kandidatų.

Gruodžio 16 dieną komisija iš likusių dvylikos pretendentų atrinks šešis premijų laureatus, kurių pavardės bus paskelbtos spaudos konferencijos metu Kultūros ministerijoje.

Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius septynerius metus, taip pat kūriniai, sukurti per visą gyvenimą.

Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio – tai sudaro 30,4 tūkst. eurų.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatų diplomai ir ženklai bus įteikti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS