Performansas kviečia diskutuoti apie vyriškumo klišes | Diena.lt

PERFORMANSAS KVIEČIA DISKUTUOTI APIE VYRIŠKUMO KLIŠES

Teroro išpuolis Londone keičia miesto kultūrinį gyvenimą. Savaitgalį Londone vykusiame performansų festivalyje atsisakyta kelių pasirodymų, tačiau lietuvės Eglės Budvytytės performansas, sukurtas diskusijoms apie vyriškumo klišes, įtrauktas į programą.

Eglė Budvytytė performansą „Choreografija bėgančiam vyrui“ parengė specialiai Londono performansų festivaliui. Vizualiuosius menus, šokį ir muziką jungiančiam festivaliui Budvytytė pasiūlė per populiarią sporto šaką, bėgimą, pasvarstyti, kaip keičiasi vyriškumo klišės, kokia ta naujoji vyro tapatybė. Menininkei svarbu buvo ne tik performanso dalyviai, bet ir aplinka, stebėtojai. Juos E. Budvytytė taip pat stengiasi įtraukti, improvizuoti.

„Tai kūrinys, kuriame grupė vienodai apsirengusių vyrų sinchroniškai bėga per rytų Londoną. Šiuo darbu menininkė svarsto, kiek mus veikia socialinė kontrolė, kaip suprantame vyriškumą. Performanso dalyviai griauna nusistovėjusius įvaizdžius per tam tikrus kūno judesius, kurie įprastai reiškia gėdą ar kitas jausenas“, – pasakoja performansų festivalio „Block Universe“ vadovė Louise O`Kelly.

Daugiau – Monikos Petrulienės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ir

pulsuoja kūno judesiai keičiantis vyriškumo klišėms ............pradžiugins vietinius prie Temzės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS