Po metų pertraukos vėl planuojama surengti kino apdovanojimus „Sidabrinės gervės“ | Diena.lt

PO METŲ PERTRAUKOS VĖL PLANUOJAMA SURENGTI KINO APDOVANOJIMUS „SIDABRINĖS GERVĖS“

  • 1

Po metų pertraukos vėl planuojama surengti Lietuvos kino apdovanojimus „Sidabrinės gervės“.

Ketvirtadienį pranešta, jog juos inicijuos audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA, kuri 2019 metais paskelbus konkursą, įgijo teises į „Sidabrinių gervių“ apdovanojimą ir statulėlę.

Šių metų „Sidabrinėse gervėse“ ruošiamasi pagerbti ne tik 2020 metų, bet ir 2019 metų geriausius kino kūrėjus. Nominantų sąrašą planuojama paskelbti rudenį.

„Džiaugiuosi, kad pavyko išsaugoti „Sidabrinių gervių“ gyvybę, kuri ne dėl mūsų kaltės buvo prigesusi. „Sidabrinės gervės“ yra ir bus prestižiniai Lietuvos kino apdovanojimai, kurių kiekvienais metais laukia kino kūrėjai ir kinu besidomintys žmonės. AVAKA jaučia būtinybę imtis atsakomybės ir pareigos organizuoti „Sidabrines gerves“, nes tai renginys, įkvepiantis kurti tiek kino bendruomenę, tiek žiūrovus domėtis lietuvišku kinu“, – sako režisierius ir AVAKA tarybos pirmininkas Alvydas Šlepikas.

Be „Sidabrinių gervių“ kiekvienais metais skiriamos ir dvi specialiosios nominacijos – „Sidabrinės gervės kiaušinis“ už metų geriausią studento darbą jauniesiems kūrėjams ir apdovanojimas „Auksinė gervė“ už viso gyvenimo nuopelnus kinui.

Pasak AVAKA vadovo Dariaus Vaitiekūno, kol kas yra gryninama atsinaujinusių „Gervių“ koncepcija, ieškoma partnerių ir pradedami organizaciniai darbai.

Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA Lietuvoje administruoja kino ir televizijos kūrėjų teises ir atstovauja jų interesus. AVAKA nariais yra daugiau nei 650 Lietuvos kino ir televizijos autorių bei prodiuserių.

Pernai „Sidabrinės gervės“ neįvyko, nes jas organizuojanti Lietuvių kino akademija susidūrė su rimtais finansiniais sunkumais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,sveiki! MIELIEJI,pasiLEISKITE LRT KLASIKA...,

geras KONCERTAS bus TRANSLIUOJAMAS...,MALONAUS VAKARO VISIEMS... dabar DAINA apie ZEME... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS