Prasideda naujos kadencijos Lietuvos kultūros tarybos narių rinkimai | Diena.lt

PRASIDEDA NAUJOS KADENCIJOS LIETUVOS KULTŪROS TARYBOS NARIŲ RINKIMAI

  • 0

Kultūros ministerija skelbia naujos kadencijos Lietuvos kultūros tarybos narių rinkimų pradžią.

Pagal nustatytą tvarką, iš pradžių kultūros, meno, mokslo ir nepriklausomos organizacijos bei tautinių mažumų bendrijos turi deleguoti Lietuvos kultūros tarybos rinkėjus, o iki rugsėjo 27 dienos laukiama pretendentų į Kultūros tarybos narius dokumentų.

Vėliau rinkėjai išrinks 20 kandidatų į tarybos narius, iš jų kultūros ministras su Lietuvos kultūros ir meno taryba atrinks dešimt ir teiks tarybos sudėtį tvirtinti Vyriausybei.

Kultūros ministras taip pat teiks tvirtinti Vyriausybei Kultūros tarybos pirmininko kandidatūrą.

Naujos sudėties taryba pradės veikti po metų – nuo 2025 metų birželio 8 dienos, antradienį informavo Kultūros ministerija.

Kultūros tarybos narių kadencija trunka ketverius metus, tas pats asmuo tarybos nariu gali būti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Pretendentus į Lietuvos kultūros tarybos narius gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys.

Pretendentais gali būti siūlomi asmenys, dėl savo pasiekimų kultūros, meno srityse žinomi Lietuvoje, turintys ne mažesnę kaip penkerių metų patirtį įgyvendinant kultūros projektus bei žinių ir gebėjimų, padedančių siekti Lietuvos kultūros tarybai keliamų tikslų ir įgyvendinti jos funkcijas.

Į Kultūros tarybos narius negali pretenduoti kultūros ir meno organizacijų vadovai bei tarybos narių rinkėjai. Pretendentai privalo būti nepriekaištingos reputacijos. 

Lietuvos kultūros taryba įgyvendina valstybės politiką kultūros ministrui pavestose valdymo srityse, vykdo viešojo administravimo, kultūros tyrimų ir kitas funkcijas, skirsto lėšas kultūros projektams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS