Premjerė sveikina visus teatro kūrėjus su Tarptautine teatro diena | Diena.lt

PREMJERĖ SVEIKINA VISUS TEATRO KŪRĖJUS SU TARPTAUTINE TEATRO DIENA

  • 4

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė visą šalies tetaro bendruomene sveikina su Tarptautine teatro diena.

„Sveikinu visus teatro kūrėjus su Tarptautine teatro diena. Perfrazuojant Šekspyrą – teatras yra visas mūsų gyvenimas.

Šiandien, kasdienos atributu tapus kaukei, tai dar akivaizdžiau. Kai teatrų durys užvertos, o scenos tyli, kreiptis į Jus nelengva, nes šiuo „kaukių laiku“ ypač sudėtingą nežinios ir neapibrėžtumo laikotarpį išgyvenate būtent Jūs. Bet Jūs esate profesionalai. Tie, kurie ne tik dirba, bet ir gyvena teatru. Jūs žinote, kad spektaklis tęsiasi tol, kol neužgęsta paskutinė rampos šviesa.

Žinau, kad pasiilgote savo darbo, ir suprantu, kad spektakliai virtualioje erdvėje niekuomet neatstos tų, po kurių aplodismentais esate kviečiami į sceną. Deja, negaliu žadėti, kad situacija netrukus pasikeis ir žiūrovai Jus sveikins naujose premjerose, bet žinau, kad mums Jūsų spektaklių trūksta... T

odėl stengiuosi daryti tai, ką galiu, kad šis sumaišties, suvaržymų ir netekčių laikotarpis mums kuo greičiau ir su mažesniais praradimais pasibaigtų. Linkiu tvirtybės, kantrybės ir kūrybinės ugnies – ji ypač svarbi šiandien, bet dar svarbesnė bus tuomet, kai pasaulyje po karantino vėl gyvensime visavertiškai. Jums vėl atsivers scenos, o mums – durys į teatrus“, – sakoma premjerės sveikinime.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Z

Nei tu kam reikalinga nei tavo sveikinimai,kavokis motrvyre.

Nu

tik viena teatra ir turim.

Lionginas

Save pasisveikink nes didesnio spektaklio jau tikriausiai nebeimanoma sukurt...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS