Prezidentė pasveikino architektą A. Nasvytį su jubiliejumi | Diena.lt

PREZIDENTĖ PASVEIKINO ARCHITEKTĄ A. NASVYTĮ SU JUBILIEJUMI

  • 2

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino architektą Algimantą Nasvytį 90-mečio proga.

Pasak šalies vadovės, garbingą jubiliejų architektas pasitinka jau į naują šimtmetį įžengusioje Lietuvoje. A. Nasvytis - vienas pirmosios nepriklausomos Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministrų, sudėtingu laiku priėmusių besikuriančiai šaliai reikšmingus sprendimus ir padėjusių atkurti valstybės pamatus.

Prezidentės teigimu, Lietuvą į nepriklausomybę A. Nasvytis vedė ir kaip architektas - įvairiapusė kūrybinė jo veikla daug metų garbingai reprezentuoja Vilniaus vardą ir yra neatsiejama nuo lietuvių moderniosios architektūros raidos.

Šalies vadovė architektui palinkėjo kuo didžiausios sveikatos ir stiprybės.

ELTA primena, kad brolių architektų Algimanto Nasvyčio ir a. a. Vytauto Nasvyčio žymiausi projektai įgyvendinti Vilniuje. Architektai drauge suprojektavo Nacionalinį dramos teatrą, Lietuvos Respublikos Seimo rūmus, sostinės viešbutį „Lietuva“ (dabartinis „Radisson Blu Hotel Lietuva“) ir Baltąjį tiltą per Nerį. Broliai Nasvyčiai yra ir „Neringos“ viešbučio ir kavinės interjero Vilniuje, Centrinio pašto rekonstrukcijos projektų autoriai. Visa tai - Lietuvos moderniosios architektūros aukso fondas.

A. Nasvytis yra apdovanotas svarbiomis valstybinėmis premijomis bei titulais: 1998 m. jam suteiktas LDK Gedimino 4 laipsnio ordinas, 1998 m. - Architektūros riterio ordinas, 2000 m. - Lietuvos nepriklausomybės medalis, 2003 m. - Vyriausybės kultūros ir meno premija, 2006 m. - Šv. Kristoforo statulėlė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

papildymas

2016 m. Algiui Nasvyčiui suteiktas Vilniaus miesto piliečio garbės vardas.

Asta

Nuoširdžiausi sveikinimai gerbiamam architektui, su meile puošusiam mūsų miestą! Su tikra meile, kurios įkvėpti darbai yra su mumis, jais galime ir turime didžiuotis! Sveikatos ir ištvermės, žvelgiant į šiandieną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS