Pristatytas pirmasis D. Ulvydo filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ anonsas | Diena.lt

PRISTATYTAS PIRMASIS D. ULVYDO FILMO „EMILIJA IŠ LAISVĖS ALĖJOS“ ANONSAS

  • 1

Valstybės diena yra labai gera proga pagaliau pasakyti – valstybė, tai ne valdžia, tai ne kažkas neapčiuopiamo. Tai aš ir tu. Aš esu valstybė. Aš esu laisvė. Kaip ir Tu. Kaip ir filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ herojai, kurie išdrįso paaukoti save vardan Lietuvos laisvės.

Tai sako juostos režisierius Donatas Ulvydas, svarbią Lietuvai dieną pristatęs visuomenei pirmąjį savo filmo anonsą.

Prieš metus nufilmuota ir baigiama montuoti kino juosta – pirmoji, pasakojanti apie kultūrinį, pilietinį pasipriešinimą Lietuvos okupacijai ir pragariškos sovietinės sistemos daužomus žmonių likimus. Tikrais faktais paremtą dramą sukūręs režisierius tikisi, kad jauniems žmonėms kvapą gniaužianti istorija leis kitaip pažvelgti į savo tėvų jaunystę, kuri nepaisant sudėtingo laikmečio buvo audringa, kupina išbandymų, meilės ir gebėjimo būti laisviems baimės sukaustytoje visuomenėje.

Jau dabar naujausias vieno populiariausių visų laikų lietuviškos kino juostos „Tadas Blinda. Pradžia“ režisieriaus darbas – „Emilija iš Laisvės alėjos“ laikomas svarbiausiu kino projektu, kuris bus pristatytas kitų metų vasario 16-ąją, pradedant minėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Filmą prodiusuoja kompanija „Fralita Films“ kartu su „Ulvyds“. Filmą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras prie LR Kultūros ministerijos ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Filmas Lietuvoje bus platinamas „Acme Film“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AAAA

Iš kur toks vardas - Emilija? Kad užsieniui įtikti? Neturime lietuviškų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS